Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

@Νέα δεδομένα για την κάλυψη της πολιτικής πολυφωνίας. Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με δύο αποφάσεις του, την 4.179/2013 και την 4194/2013, ακυρώνει πρόστιμο 30.000 ευρώ εις βάρος του Mega (2007) και πρόστιμο 70.000 ευρώ σε βάρος του Alpha (2013). Το δικαστήριο κρίνει πως θα πρέπει να υπάρχει πολιτική δραστηριότητα από τα κόμματα που να είναι άξια λόγου για να επιβληθεί το πρόστιμο, η οποία θα αποτυπώνεται στις αποφάσεις του ΕΣΡ.
@Σημαντικά ανάπτυξη εμφανίζει η συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα, εν μέσω της βαθιάς ύφεσης. Τα στοιχεία που έρχονται για το 2013 δείχνουν πως η Forthnet με περισσότερους από 455 χιλιάδες συνδρομητές και ο ΟΤΕ TV με 255 χιλιάδες δημιουργούν μια νέα δυναμική στη συγκεκριμένη αγορά.Η διεύρυνσή της συμβαίνει κάτω από αντίξοες συνθήκες. Στην αγορά των τηλεπικοινωνιών είναι σε εξέλιξη διεργασίες για τη δημιουργία νέων εταιρικών σχημάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως η πορεία της Forthnet ανάγκασε τη WIND και τη Vodafone να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, συγκεντρώνοντας 29 εκατ. ευρώ, σε ένα δύσκολο, οικονομικό περιβάλλον. Η εταιρεία, επίσης, με το προϊόν Nova3play δημιούργησε ένα νέο ελκυστικό, για τους καταναλωτές προϊόν με τηλεόραση, Internet και τηλεφωνία.
@Η πώληση της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτική» από το ΚΚΕ στην off shore «A-Οrizon Media Ltd», και η υποστολή της κόκκινης σημαίας από τον 902 TV για να δημιουργηθεί το E-TV, είναι η μοναδική σημαντική αλλαγή στα μετοχολόγια των τηλεοπτικών σταθμών για το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ. Χθες το ΕΣΡ έδωσε και επίσημα τα στοιχεία των μετοχικών συνθέσεων των τηλεοπτικών σταθμών. Το E- Channel (πρώην 902 TV) ανήκει στη «Ραδιοτηλεοπτική» η οποία εξαγοράστηκε το Καλοκαίρι του 2013 από την «A-Orizon Media Ltd 100%. Η εταιρεία ανήκει σε μια άλλη off shore τη «Nalotia Ventures» (100%) με μετόχους το Dr.Khaled Hamvi με 95%, το Σεραφείμ Φυντανίδης με 1% και άλλα πρόσωπα με ποσοστό χαμηλότερο του 1%. @Στο Mega μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο κατά 15 εκατ. ευρώ ο Πήγασος αύξησε το ποσοστό του σε 32,73%, ενώ ο ΔΟΛ παρέμεινε στο 22,11%. Οι υπόλοιποι μέτοχοι είναι οι: BNP Paribas 4,88%, GS Bank 4,8%, Benbay(Ρέστης) 3,19%, Moongold Investments 3,32%, Goodlass Investments 3,26%, Baltazi Investments 3,26% Opalton Investmens 3,26% η Saran Holdings 2,81% , η Elkin Holdings 2,33% η Προμηθέας Gaz με 1,47% η Premier LTD 1,31%, κ.α. . Η Antenna Group μέσω της ΑΝΤΕΝΝΑ New Technologies LTD: Έλεγχει τον ΑΝΤΕΝΝΑ TY. Μέτοχοι της ΑΝΤΕΝΝΑ GROUP είναι οι εταιρείες: Holnest Investments LTD (Μίνωας Κυριακού) 25,36%, Globecast Investments LTD (Θοδωρής Κυριακού) 24,88, Praxis Global Holdings Ltd (Αθηνά Κυριακού) 24,88% και AltaVista Global Holdings (Ξενοφών Κυριακού) 24,88%.
@Εκλογές: Περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, απεριόριστο για τους επικεφαλής περιλαμβάνει η οδηγία του ΕΣΡ για τις δημοτικές εκλογές. Η οδηγία αφορά τα δημοτικά, δημόσια, ιδιωτικά και συνδρομητικά δίκτυα, και η βασική της πρόβλεψη προβλέπει την εμφάνιση κάθε υποψηφίου ως 2 φορές σε εθνικά δίκτυα και στους τοπικούς, ή περιφερειακούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, μία παρουσία. Η ραδιοτηλεοπτική κάλυψη, σύμφωνα με το ΕΣΡ, θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 16 Μαΐου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…