Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

@Γραμμή σύγκρουσης με τους ιδιοκτήτες των σταθμών εθνικής εμβέλειας, επιλέγει ο Αλέξης Τσίπρας. Στο “Π” που κυκλοφορεί στα περίπτερα υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ για την καταγγελία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στους, Μάκη Κουρή(Kontra), Άκη Παυλόπουλο(Extra) και Βασίλη Ταλαμάγκα(Action 24) σχετικά με το χαμηλό τίμημα της ανάθεσης των ψηφιακών συχνοτήτων της χώρας, ένανται 18,4 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια. Η δήλωση αυτή αποσιωπήθηκε, όπως άλλωστε αναμενόταν από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, το “Π” όμως δημοσιεύει όλα τα στοιχεια για τον επίμαχο διαγωνισμό και την αντίδραση της Digea.
@Πριν από λίγη ώρα η αστυνομία συνέλαβε τη δημοσιογράφο του “Ελεύθερου Τύπου” Δέσποινα Κονταράκη μέσα στην εφημερίδα, μετά από μήνυση που κατέθσε η Ραχήλ Μακρή. Η δημοσιογράφος είχε γράψει σε ρεπορτάζ της για τις θέσεις της βουλευτή, όταν υποστήριζε πως οι δράσεις της Χρυσής Αυγής δεν είναι εγκληματικές…Η Ραχήλ Μακρή υπέβαλλε μήνυση για συκοφάντηση της.
@Το “Πρώτο Θέμα” με 145.000 φύλλα είναι στην πρώτη θέση των κυκλοφοριών αυτή την Κυριακή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Πρακτορείων. Ακολουθεί το “Έθνος” με περίπου 100.000 πωλήσεις και έπεται το κυριακάτικο “Βήμα” με 85.000. Η “Real news” βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 81.000 φύλλα και ακολουθούν ο “Τύπος της Κυριακής” με 22.000, η “Δημοκρατία” με 14.000 και η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” με 12.000 φύλα. @Πρώτος με 179 αστάθμιστες αναφορές ο Real FM, ηγείται της ραδιοφωνικής κούρσας και την εβδομάδα (25 – 31/03/2014), σύμφωνα με την έρευνα της ΑΕΜΑΡ/Focus. Δεύτερος ο Μελωδία ο οποίος συνεχίζει την ανοδική του πορεία με 152 απαντήσεις και στην τρίτη θέση ο Dee Jay με 127 απαντήσεις. Ακολουθούν, ο Sfera με 114, ο Δίεση με 113 κREADαι έβδομος ο Σκάι με 105. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο RED με 99, ο Derti με 94 και ο Λάμψη με 90. @Συνεχίζει να ηγείται σταθερά της κούρσας της θεαματικότητας ο ΑΝΤ1 με 19,8%. Το Mega έπεσε στο 16,8% και ήρθε πιο κοντά στον Alpha οποίος αύξησε τη δύναμή του στο 16,3%. Στο ίδιο ποσοστό με 11,3% το Star, ενώ με μικρή υποχώρηση στο 7,9% ο Σκάι. Με 5,3% η ΔΤ, ενώ στο 3% ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του το E-TV.
@Εκδήλωση με θέμα “Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και Δημοκρατία” διοργανώνει η Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος, την ερχόμενη Παρασκευή 11 Απριλίου 2014. Στη συζήτηση, που θα διεξαχθεί στις 19.30, στο 1ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, θα μιλήσουν οι: Νίκος Μιχαλίτσης -Τεχνικός διευθυντής στην ΕΡΤ, Νίκος Τσιμπίδας -Εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στην ΕΡΑ Γιώργος Πλειός -Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών-, Χριστόφορος Βερναρδάκης -Δημοσκόπος και επίκουρος Καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σαββίδης -Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ- Παρεμβάσεις θα γίνουν επίσης από εκπροσώπους των εργαζομένων στα δημοτικά ραδιόφωνα, μέλη κοινωνικών και πολιτικών φορέων καθώς και υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαρία Λούκα. Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα ακολουθήσει party στο μπαρ “Τζανέτο” (πάροδος Βαλαωρίτου). @Ανεβαίνουν οι τόνοι στο τηλεοπτικό σκηνικό. Λίγες μέρες μετά τη διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στους σταθμούς Kontra, Action24 και Extra , με τις σαφείς αναφορές στο διαγωνισμό της ψηφιακής τηλεόρασης, υπέρ της Digea, το ΕΣΡ, αυτή την Τρίτη, συζητάει το οριστικό κλείσιμο του Alter και θέτει ζήτημα βιωσιμότητας του Extra... Συγκεκριμένα στην περίπτωση του Alter το θέμα που έρχεται προς συζήτηση είναι η διαγραφή του από τον πίνακα των νομίμως λειτουργούντων σταθμών. Το γεγονός αυτό της κλήσης σε απολογίας των υπευθύνων των δύο σταθμών, μπορεί να αποτελεί και σύμπτωση. Το γεγονός όμως είναι πως το Alter, στο οποίο είναι μέτοχος ο Γιώργος Κουρής, διέκοψε τη λειτουργία του, κάτω κι από τη πίεση συγκεκριμένων ομίλων, ενώ στη συνέχεια οι τράπεζες ξεκίνησαν να δανειοδοτούν επιχειρήσεις. Η περίπτωση του Extra επισημάνθηκε στο σκέλος της κοινής ιδιοκτησίας με το E-TV, αλλά η ολομέλεια του ΕΣΡ, πλην της Λ. Αλεξίου, αποφάσισε να μην λάβει υπόψη της, την έρευνα των επιστημόνων του ΕΣΡ. Παράλληλα, όμως στην περίπτωση του Action 24 και της «ταυτότητας» αποφάσισε να περιμένει. Ενώ το κανάλι -που είναι το παλιό Magic- είχε δηλώσει πως δεν είναι ενημερωτικό, μετά τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών στο Διονύση Παναγιωτάκη, ο σταθμός άρχισε να μεταδίδει, ενημερωτικές εκπομπές. Η ιδιοκτησία του προσέφυγε στο ΣτΕ και το ΕΣΡ δεν εξέδωσε απόφαση ως σήμερα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…