ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ DEBATE ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ

@ΤΟ έχει μάλλον η ιδιοσυγκρασία του. Από το ένα κανάλι στο άλλο...Ο Γιώργος Τράγκας στο Kontra Channel. Από την επόμενη βδομάδα ο Γιώργος Τράγκας θα έχει καθημερινή παρουσία στο Kontra, κάθε βράδυ από τις 9.00 ως τις 10.00. Ο δημοσιογράφος μέχρι πρότινος εργαζόταν στο E-Channel. Κάποτε ερχόταν στον Planet και με γκόμενες το έπαιζε με πούρα μεγάλος ιδιοκτήτης εφημερίδας. Φυσικά πήρε χοντρό χρήμα από την Ν.Δ. και τώρα το παίζει Αντιμνημονιακός...ε, ρε τι κορόιδια που είμαστε...
@Χαμηλές κυκλοφορίες για τις κυριακάτικες εφημερίδες που βγήκαν το Σάββατο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των πρακτορείων τύπου στην πρώτη θέση βρέθηκε το Πρώτο Θέμα με 110.000 φύλλα, ακολουθεί το Έθνος με 90.000 φύλλα και έπονται, το Βήμα με 75.000 πωλήσεις, η Real με 67.000, η Δημοκρατια με 23.000, το ίδιο και ο Τύπος της Κυριακής( 23.000) καθώς και η Ελευθεροτυπία με 13.000 φύλλα.
@Σε αυτούς τους δέκα μήνες ο Παντελής Καψής έδωσε περισσότερες από 50 συνεντεύξεις και καμία συνέντευξη Τύπου. Στις 15 Ιουλίου δηλώνει (στον Alpha) πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει προκήρυξη για 2.000 θέσεις στον ενδιάμεσο φορέα, δηλαδή τη Δ.Τ. για να προσληφθούν οι 500. Εγγυάται για το νόμο που θα έβγαινε για τη λειτουργία του νέου φορέα πως θα είναι «ανεξάρτητος» με προσωπικότητες μη κομματικές επιλογές. Μετά το νόμο το Εποπτικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ διορίζεται από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης!
@Θα γίνει άραγε debate ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, για τις ευρωεκλογές; Και αν ναι που; Την αποστολή αυτή της διοργάνωσης πολιτικών συζητήσεων είχε η ΕΡΤ, την οποία έκλεισε η συγκυβέρνηση των κυρίων, Σαμαρά και Βενιζέλου. Από τον περασμένο Ιούνιο εκπέμπει στη θέση της, η ΔΤ, ενώ η ΝΕΡΙΤ ακόμη αγνοείται... Η ιδέα του debate τέθηκε χθες δημόσια από τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, και προς τον προς το παρόν δεν υπάρχει ανταπόκριση για το αν θα πρέπει να διεξαχθεί και με ποιους όρους. Η ΔΤ έχει αναγνωριστεί εκτός από την κυβέρνηση και από τη ΔΗΜΑΡ, καθώς εκτός των άλλων στελέχη που υπέδειξε στην ΕΡΤ συνέδραμαν στη λειτουργία του μορφώματος. Το ΚΚΕ δεν παραβρίσκεται στις συζητήσεις, ο γενικός του γραμματέας όμως Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε πρόσφατα πως θα αναγνωρίσει τη ΝΕΡΙΤ, όταν αυτή αρχίσει να λειτουργεί. Το Ποτάμι, δεν έχει πάρει θέση για τη ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤ, ενώ ως κόμμα που κατεβαίνει για πρώτη φορά σε εκλογές δεν είναι βέβαιο πως τα άλλα κόμματα θα δεχθούν τη συμμετοχή τους, σε μια τέτοια αναμέτρηση. @Αναδημοσίευση από το SevenArt.gr Του Γιάννη Δηράκη- 10.000 θεατές σε μία και μοναδική προβολή, σε πάνω από 100ταυτόχρονες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, τηνΠέμπτη 10 Απριλίου. 136.000views σε Daily Motion, Youtube και Vimeo, μέσα σε μόλις 10 μέρες. Ανυπολόγιστα downloads μέσω torrents και απευθείας από το site της παραγωγής, πάνω από 20.000dvd (μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών), χιλιάδες προβολές μέσω του ertopen και της ΕΤ3 (που συνεχίζει να εκπέμπει αναλογικά). Προβολές σε διεθνή τηλεοπτικά κανάλια και δίκτυα ενημέρωσης. Εκατοντάδες προτάσεις για επιπλέον προβολές στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και σε χώρες από την Σουηδία μέχρι το Μαρόκο. Δεν μιλάμε για το "Avatar" ή τους "Avengers" αλλά για το νέο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου και της Infowar Productions που εξερευνά τη διαχρονική σχέση μεταξύ της οικονομικής ολιγαρχίας παγκοσμίως και της ανόδου και επικράτησης σε αρκετές περιπτώσεις του φασισμού. Με νούμερα που θα ζήλευαν και οι πιο διαφημισμένες εμπορικές χολιγουντιανές παραγωγές, ο "ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε." αποτελεί ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα βρει ανταγωνιστή, με νούμερα που σχηματίζουν μια εικόνα κινήματος, παρά ενός απλού ντοκιμαντέρ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…