MEGAΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ....ΠΟΤΑΜΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

@Νέος κύκλος συζητήσεων μεταξύ Γιώργου Μπόμπολα, Βαρδή Βαρδινογιάννη και Σταύρου Ψυχάρη για το μέλλον του Mega. Ο Γιώργος Μπόμπολας βρίσκεται για ολιγοήμερη ξεκούραση στο Λονδίνο, όμως, πριν αναχωρήσει είχε επικοινωνία με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη. Η συζήτηση αφορά τις επιλογές που πρέπει να κάνει το Mega το επόμενο διάστημα, καθώς είναι ανοικτό το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και του ενημερωτικού τομέα. Η τέταρτη θέση στην οποία βρέθηκε το Δελτίο ειδήσεων την περασμένη βδομάδα -για μία ημέρα- και η άνοδος του Star στη δεύτερη, ενδεχομένως να επιταχύνουν τις εξελίξεις στον ενημερωτικό τομέα. Ο αρχικός σχεδιασμός είναι για τον Ιούνιο, οπότε θα εφαρμοστεί το νέο σχέδιο περικοπών και απομακρύνσεων. Ανησυχία υπάρχει και για την υπό εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τα δάνεια που έλαβε το Mega. Το τελευταίο είναι ύψους 98 εκατ. ευρώ και αποτελεί συνέχεια εκείνου των 50 εκατ. ευρώ που έλαβε το 2009. Ταυτόχρονα, υπάρχει εκ νέου προσέγγιση του Σταύρου Ψυχάρη με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, η οποία πιστοποιήθηκε στην εκδήλωση για την προσφορά των Αρχείων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τα οποία διανέμει το «Βήμα». Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και η κοινή φωτογραφία με την παρουσία και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου αποτυπώθηκε στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής. Στις συζητήσεις που έγιναν φαίνεται πως επανήλθε το ζήτημα της συγχώνευσης του Mega με το Star, καθώς η πλευρά Βαρδινογιάννη πληρώνει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή στους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς. Typologies.
προεκλογική περίοδος «σβήνει» τα πάθη της αντιπαράθεσης για τον ρόλο των ΜΜΕ στο πολιτικό σκηνικό. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αισθητή την παρουσία του με τη συμμετοχή στελεχών του στις ενημερωτικές εκπομπές του Mega και του ΣΚΑΪ, των δύο τηλεοπτικών σταθμών στους οποίους είχε κηρύξει εμπάργκο λόγω της σφοδρής επίθεσής τους εναντίον του. Με εξαίρεση την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στα πάνελ των εκπομπών του Mega, με το οποίο τον τελευταίο χρόνο είχε πολιτική βεντέτα. Οι καταγγελίες για το δάνειο των 98 εκατ. ευρώ αλλά και για τη χάλκευση των θέσεων του κόμματος αφέθηκαν στη γωνία εν όψει της προεκλογικής περιόδου. Αντίστοιχα, ξεχάστηκε και η μεγάλη κόντρα με τον ΣΚΑΪ. Ο σταθμός του Νέου Φαλήρου όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως κατήγγειλε πολλές φορές ο ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστάτησε στην εκστρατεία συκοφάντησής του. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το εμπάργκο των πολιτικών εμφανίσεων στη ΔΤ, το μόρφωμα της τηλεοπτικής υπηρεσίας του Γιάννη Στουρνάρα, αν και εντός του κόμματος υπήρξε έντονη αντιπαράθεση για το θέμα αυτό, με διάφορους συμβούλους του αρχηγού του κόμματος να επιχειρηματολογούν για την ανάγκη επανεμφάνισης στη ΔΤ λόγω των προεκλογικών αναγκών.
@Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατούν στο Mega το σχέδιο για την επόμενη μέρα του ενημερωτικού τομέα. Από τη νέα τηλεοπτική σεζόν το Mega θέλει να βγάλει στον αέρα ένα νέο είδος ενημέρωσης, με στόχο τη διατήρηση του ενδιαφέροντος του τηλεθεατή, παράλληλα με τη σχεδιαζόμενη επένδυση στις νέες σειρές. Τα «πειράματα» έχουν ξεκινήσει με το pre-game των ειδήσεων, τα νέα πρόσωπα (π.χ., Ράνια Τζίμα) και την παρουσίαση θεμάτων σε όρθια στάση (Ν. Στραβελάκης). Θα υπάρξουν κι άλλες αλλαγές στη συνέχεια, ενώ προβλέπεται και «μαχαίρι» στις αποδοχές των σχολιαστών.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμμετέχοντας στη μεγάλη πανελλαδική γενική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Απριλίου, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας την ερχόμενη Τρίτη 8 Απριλίου, σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Mέσα της χώρας. Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ και ΕΣΗΕΠΗΝ) να συμβάλλουν με όλους τους τρόπους και όλες τις δυνάμεις τους στην επιτυχία της απεργίας. Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας, από τις 06.00 της Τρίτης 8 Απριλίου έως τις 06.00 της Τετάρτης 9 Απριλίου, δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και ειδησεογραφία από τα διαδικτυακά Mέσα. Την Τετάρτη 9 Απριλίου δεν θα εκδοθούν εφημερίδες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…