Με ζημίες για το 2013 και το 2014 η ΕΣΗΕΑ και παρατράγουδα

ΕΣΗΕΑ-ΜΙΚΡΟΣτις 28 Μαΐου πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» η τελευταία ετήσια γενική συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ, με κρίσιμα θέματα συζήτησης. Πέρα από το καθιερωμένο ζήτημα της διεκδίκησης Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την παροχή εξουσιοδότησης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την κήρυξη απεργιών, στη φετινή γενική συνέλευση τίθεται προς συζήτηση και το μείζον ζήτημα των δημοσιογράφων του διαδικτύου και της ένταξής τους στην Ένωση Συντακτών. Θα συζητηθεί επίσης η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, κυρίως στον ΕΔΟΕΑΠ, για τον οποίο η γενική συνέλευση έχει προγραμματιστεί στις 4 Ιουνίου.Η οικονομική κατάσταση της ΕΣΗΕΑ είναι δραματική. Σύμφωνα με τον ισολογισμό για το 2013 και τον προϋπολογισμό για το 2014 που καταθέτει το ΔΣ της Ένωσης, για την περυσινή χρονιά καταγράφεται ζημία ύψους 600.491 ευρώ, ενώ για το 2014 προϋπολογίζεται ζημία ύψους 305.979 ευρώ! Τα έσοδα που προϋπολογίζονται για το 2014 ανέρχονται σε 2.193.055 ευρώ και τα έξοδα σε 2.499.034 ευρώ
ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ Απάντηση του τραγουδοποιού σχετικά με την  εκπομπή “Μουσική Παντού” και τη ΝΕΡΙΤ:

“Τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει πληθώρα σχολίων σχετικά με τη συμμετοχή μου σε εξωτερική παραγωγή μουσικής εκπομπής για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την γόνιμη κριτική. Ελπίζω να βρείτε τα όσα ακολουθούν σχετικά με τη συγκεκριμένη επιλογή μου εξίσου ενδιαφέροντα και γόνιμα για τον δικό σας προβληματισμό.
Μίλησα πριν περίπου ένα χρόνο σε μια συνέντευξή μου στη Χρυσούλα Παπαϊωάννου, στην εφημερίδα “ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ”, για το “απαράδεκτο¨ και “ατσούμπαλο μαύρο στην ΕΡΤ”. Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, μίλησα για την “ανάγκη εξυγίανσης της ΕΡΤ”. Ευχήθηκα η δημόσια τηλεόραση να ξανανοίξει το γρηγορότερο, πιο υγιής και με περισσότερο πολιτισμό. ‘Ενα χρόνο μετά, σήμερα, εξακολουθώ να είμαι της ίδιας γνώμης και να δραστηριοποιούμαι βάση αυτής. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2013 μετά από πρόσκληση φίλων μου, ραδιοφωνικών παραγωγών του “Δεύτερου Προγράμματος” και του “Kosmos”, συμμετείχα στη συναυλία αλληλεγγύης στο προαύλιο της ΕΡΤ για τους συγκεκριμένους ανθρώπους αλλά και τους συναδέλφους τους που έμειναν χωρίς δουλειά (αν και αρκετοί από αυτούς σήμερα ευτυχώς έχουν επαναπροσληφθεί στη ΝΕΡΙΤ).
Σε καμία περίπτωση, δεν ξεχνώ τους απολυμένους της ΕΡΤ που παραμένουν άνεργοι, όπως και τους χιλιάδες απολυμένους από εταιρείες και φορείς εκτός μέσων μαζικής ενημέρωσης που δυστυχώς δεν τυγχάνουν της ίδια προβολής, για τους οποίους κανείς δεν έχει ασχοληθεί ποτέ και που ενδεχομένως ούτε καν γνωρίζουμε.
Ευελπιστώ ότι μεσω της αυτοοργάνωσης, όπως συνέβη και με τους απολυμένους φίλους ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού που έφτιαξαν το radiofono.gr θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους.
Το ότι η ΝΕΡΙΤ είναι ο νέος φορέας, και μια “ιδιάζουσα” περίπτωση δεν σημαίνει πως όποιος εμφανίζεται ή παρουσιάζει εκπομπή σε αυτόν είναι ενάντια στους απολυμένους της ΕΡΤ. Αυτή η απλουστευτική θεώρηση που ενίοτε εκτοξεύεται από ορισμένους ως κατηγορία, προδίδει είτε διανοητική νωθρότητα είτε, ακόμη χειρότερα, εμπάθεια. Άραγε αν δεν γινόταν η εκπομπή οι απολυμένοι θα επαναπροσλαμβάνονταν; Το πιο πιθανό είναι να γινόταν κάτι άλλο στη θέση της. Με ειλικρίνεια θα σας πω πως αν απέρριπτα την επιλογή της ΝΕΡΙΤ και δεν έκανα την εκπομπή, θα υποκρινόμουν απλώς, περιμένοντας να περάσει ο καιρός για να δημιουργηθούν ασφαλέστερες συνθήκες για συνεργασία με το “ανεπιθύμητο” κανάλι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…