ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΤ ΑΛΛΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

@Διατήρησε την πρώτη θέση ανακτώντας έδαφος το “Θέμα” με πωλήσεις 127 χιλ. φύλλων το “Θέμα” το διήμερο 17-18 Μαϊου, του α’ γύρου των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής Τύπου. Δεύτερο το “Έθνος της Κυριακής” με 95 χιλ. φύλλα και τρίτο το “Βήμα” με 90 χιλ. φύλλα, ενώ η “Real News” πούλησε 77 χιλ. φύλλα. Ο “Τύπος της Κυριακής” 22 χιλ. φύλλα, η “Κυριακάτικη Δημοκρατία” 19 χιλ φύλλα και η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” 10 χιλ. φύλλα. Υπενθυμίζεται πως η “Καθημερινή” δεν επιτρέπει τη δημοσίευση της κυκλοφορίας της.
@«Ψήφο» εμπιστοσύνης στην τηλεόραση του Alpha έδωσαν οι τηλεθεατές κατά τον α’ γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Ο Alpha κατέκτησε την πρώτη θέση στη μάχη της ενημέρωσης στο δυναμικό κοινό 15-44 με ποσοστό τηλεθέασης 14,1%. Ακολούθησαν ο ΑΝΤ1 με 12,5%, το Mega με 11,4%, ο ΣΚΑΙ με 7% και η ΝΕΡΙΤ με 5,1%. Την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες, στις 19:00, το 17% του τηλεοπτικού κοινού επέλεξε τον Alpha προκειμένου να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα του exitpoll. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 19:15 έως και τις 21:15, το πρώτο σημαντικό δίωρο της εκλογικής βραδιάς, ο Alpha ήταν πρώτος στο δυναμικό κοινό 15-44 καταγράφοντας μέσο μερίδιο τηλεθέασης 18,6%. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, το Mega σημείωσε 15,1% και ο ΑΝΤ1 12,4%. Στο σύνολο κοινού, ο Alpha ήταν στη δεύτερη θέση με ποσοστό τηλεθέασης 13,9%. ToMega κατέγραψε 16% , ο ΑΝΤ1 12,1%, ο ΣΚΑΙ 7,7% και η ΝΕΡΙΤ 7,6%.
@Στις 28 Μαΐου πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» η τελευταία ετήσια γενική συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ, με κρίσιμα θέματα συζήτησης. Πέρα από το καθιερωμένο ζήτημα της διεκδίκησης Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την παροχή εξουσιοδότησης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την κήρυξη απεργιών, στη φετινή γενική συνέλευση τίθεται προς συζήτηση και το μείζον ζήτημα των δημοσιογράφων του διαδικτύου και της ένταξής τους στην Ένωση Συντακτών. Θα συζητηθεί επίσης η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, κυρίως στον ΕΔΟΕΑΠ, για τον οποίο η γενική συνέλευση έχει προγραμματιστεί στις 4 Ιουνίου. Η οικονομική κατάσταση της ΕΣΗΕΑ είναι δραματική. Σύμφωνα με τον ισολογισμό για το 2013 και τον προϋπολογισμό για το 2014 που καταθέτει το ΔΣ της Ένωσης, για την περυσινή χρονιά καταγράφεται ζημία ύψους 600.491 ευρώ, ενώ για το 2014 προϋπολογίζεται ζημία ύψους 305.979 ευρώ! Τα έσοδα που προϋπολογίζονται για το 2014 ανέρχονται σε 2.193.055 ευρώ και τα έξοδα σε 2.499.034 ευρώ.
@Την Κυριακή το δείγμα της AGB ψηφίζει παρουσιαστές και κανάλι. Είναι πρώτη τηλεοπτική εκλογική μάχη από το 1974 ως και σήμερα, η οποία θα διεξαχθεί χωρίς την ΕΡΤ, η οποία στις προηγούμενες εκλογές του 2012 είχε απλώς σαρώσει.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…