Η ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ..

@ Ως πρόγραμμα που έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα χαρακτηρίζει πλέον τα πορνογραφικά κανάλια της συνδρομητικής τηλεόρασης το ΕΣΡ. Η Αρχή προχώρησε στην ορθή επανάληψη της απόφασής της που αφορούσε την επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στον ΟΤΕ TV για τη μετάδοση του ελληνικού καναλιού πορνό SirinaTVHD. Ενώ στην προηγούμενη απόφαση θεωρούσε πως αντίκειται στον νόμο η μετάδοση του προγράμματος από προμηθεύτρια εταιρεία που δεν είναι ανώνυμη, τώρα βάζει και ζήτημα μετάδοσης πορνογραφικού περιεχομένου. Από το υπόμνημα, αναφέρει η νέα απόφαση του ΕΣΡ, «προέκυψε ότι η επίμαχη σύμβαση περιέχει πρόγραμμα απολύτως σεξουαλικό, με ολόγυμνα ζεύγη ανθρώπων επιδιδόμενα σε σεξουαλικές πράξεις». Κατά το ΕΣΡ, «το επίμαχο οπτικοακουστικό περιεχόμενο δεν έχει την από το Σύνταγμα επιβαλλόμενη ποιότητα και εντεύθεν δεν συντρέχει νόμιμη προϋπόθεση προς έγκριση της συμβάσεως». Μειοψήφησε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδης, ο οποίος έκρινε πως θα έπρεπε να γίνει δεκτή η προσφυγή του ΟΤΕ, «καθόσον το ως άνω πρόγραμμα διατίθεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών και προστατεύεται με κωδικό ασφαλείας γονικού ελέγχου». Με την απόφαση αυτή πρόβλημα δεν έχει μόνο ο ΟΤΕ TV αλλά και η Nova, η οποία έχει τρία κανάλια πορνογραφικού περιεχομένου με ελεγχόμενη πρόσβαση.
@Μια απίστευτη, τρομοκρατική αλλά απόλυτα εξηγήσιμη ιστορία “δανειζόμαστε” σήμερα από την προσωπική σελίδα του δημοσιογράφου Αλέκου Μάρκελλου από το fb
Του Αλέκου Μάρκελλου από Αυστραλία
Ανάμεσα στον Επαγγελματισμό και τις Αρχές, όσο και να με πονά, ΔΕΝ έχω επιλογή.
Σας παρακαλώ να διαβάσετε και να σχολιάσετε ελεύθερα:
-Ανέλαβα να καλύψω την παρουσία στην Αυστραλία της Υπουργού Τουρισμού της Ελλάδας Όλγας Κεφαλογιάννη, με αφορμή την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για αμοιβαία παροχή βίζας με δικαίωμα εργασίας σε νέους 18-30 ετών ανάμεσα στις δύο χώρες, μετά από σχετικό αίτημα ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού από την Ελλάδα.
Το έκανα όπως μπορούσα καλύτερα.
Είχα συνεχώς κατά νου δύο στοιχεία:
1) Την επαγγελματική υποχρέωση που ανέλαβα, και,
2) Το γεγονός πως η υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ενδιαφέρει αρκετούς νέους ανθρώπους στην Ελλάδα, οι οποίοι ζουν σε συνθήκες τραγικής ανεργίας.
Δεν υπήρχε θέμα οικονομικού κέρδους, η συμφωνία ήταν για λίγα χρήματα, ίσα-ίσα τα έξοδα. Κυριολεκτώ. Το δεύτερο στοιχείο ήταν το πρώτο σε σημασία για εμένα.
Στην πορεία διαπίστωσα πως το ΜΜΕ επέμενε να παραδώσω το υλικό σε συνεργάτη της Υπουργού. Τους πρότεινα να τους το στείλω Αθήνα με κούριερ, θα έφτανε νωρίτερα ή να το “ανεβάσω” στο διαδίκτυο, οπότε θα το παραλάμβαναν άμεσα.
@Σε εξαγγελία ότι σύντομα θα λειτουργήσει δεύτερος τηλεοπτικός σταθμός της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη προχώρησε ο πρωθυπουργός στην προεκλογική ομιλία του στην πόλη. Μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ, τρία 24ωρα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές , ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε πως σύντομα θα λειτουργήσει το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, απαίτηση που είχαν διατυπώσει οι φορείς της Βόρειας Ελλάδας σε ειδική εκδήλωση που είχε διοργανώσει για τοθέμα η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.
@
ΕΣΗΕΑ-ΜΙΚΡΟΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο κατήφορος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων η οποία έχει έναν και μοναδικό εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τον κ. Δημήτρη Τσαλαπάτη δεν έχει τέλος. Με τη διαδικασία διαρροών και ανακοινώσεων εδώ και καιρό έχουν στήσει ένα γαϊτανάκι συκοφαντίας της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ και του ΓΓ του ΕΔΟΕΑΠ που προέρχονται από την παράταξη των Ενωμένων Δημοσιογράφων. Δεν απαντήσαμε μέχρι σήμερα γιατί στόχος μας είναι η θωράκιση της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ και όχι η καθημερινή ενασχόληση με απαντήσεις σε υβρεολόγια στο αν υπάρχουν παρκαδόροι και χώροι στάθμευσης για τα μέλη του ΔΣ ή αν ο τάδε υπάλληλος της ΕΣΗΕΑ μας μίλησε με τον τρόπο που εμείς απαιτούμε δηλαδή ως δούλος μας ή υπηρέτης μας.Όμως όταν οι ανακοινώσεις συνδέονται με υποτιθέμενα σκάνδαλα και πολιτικές διαπλοκές τα περιθώρια στενεύουν και πλέον πρέπει να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας. Περιμένουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα που ζητά η ΚΕΔ. Στο μεταξύ διερωτόμαστε από το 2006 έως και το 2012 όταν η ΕΣΗΕΑ ξόδεψε 341 χιλιάδες Ευρώ όσα δηλαδή σήμερα δίνονται στους ανέργους ποιοι ήταν μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.Σήμερα η ΚΕΔ μιλά για «Καφέ μπαρ της διαπλοκής στην ΕΣΗΕΑ». Κατ αρχήν θα θυμίσουμε στην ΚΕΔ ότι από τον Ιούλιο του 2012 ήταν κλειστό το κυλικείο της ΕΣΗΕΑ και τα καταστήματα του ισογείου από το 2008. Αποτέλεσμα αυτού ήταν όχι μόνο να μην έχει έσοδα η ΕΣΗΕΑ αλλά όσοι περπατούσαν στην Ακαδημίας έβλεπαν κλειστά τα καταστήματα γεμάτα με σκουπίδια και κατσαρίδες δημιουργώντας μια τραγική εικόνα εγκατάλειψης για το ιστορικό κτίριο της ΕΣΗΕΑ. Από το 2012 ξεκίνησε η διαδικασία ενοικίασης τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…