ΝΕΡ-ΙΤ-ΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

@Ανοικτό παραμένει το ζήτημα της ζημίας του Δημοσίου από το λουκέτο της ΕΡΤ και το φιάσκο ΔΤ – ΝΕΡΙΤ. Το υπουργείο Οικονομικών έχει κληθεί από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου να δώσει στοιχεία για το πόσο κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο το λουκέτο της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013 και πόσο στοίχισε στους έλληνες φορολογουμένους η λειτουργία της περίφημης ΔΤ. Επίσης, δεν έχουν μετρηθεί ακόμη τα διαφυγόντα κέρδη για το Δημόσιο από τη μη έγκαιρη έναρξη της ΝΕΡΙΤ κατά την περίοδο του Παντελή Καψή. Θυμίζουμε πως η ΕΡΤ, πριν την κλείσουν με κοινή υπουργική απόφαση ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Σίμος Κεδίκογλου, ήταν κερδοφόρος και πλεονασματική, εισφέροντας με τη μορφή φόρων και εισφορών στα Ταμεία ένα ποσόν της τάξεως των 70 με 80 εκατ. ευρώ, χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, διαχειριζόμενη ορθά το ανταποδοτικό τέλος. Τα ποσά αυτά θα πρέπει να συνεκτιμηθούν για τον υπολογισμό της ζημίας που υπέστη ο προϋπολογισμός από τις πράξεις και τις παραλείψεις των εμπλεκόμενων υπουργών.
@Μετά την κρατική επιδότηση των 10 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της «Μακεδονίας» ενημέρωσε τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ πως περιμένει δάνειο 2 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της.
@Νέες ανατροπές στο ΔΟΛ. Τη διεύθυνση των “Νέων” αναλαμβάνει τελικά ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μητρόπουλος, σύμφωνα με το http://www.enimerosi24.gr, μετά από νέα απόφαση του Σταύρου Ψυχάρη.
@Το ποσό των 13 εκατ. ευρώ στοιχίζει το Mundial της Βραζιλίας στο ελληνικό δημόσιο, και στην υπό εκκαθάριση ΕΡΤ. Προς το παρόν οι δόσεις προς την EBU, μέσω της οποίας η ΕΡΤ εξασφάλισε τα δικαιώματα πληρώνονται, αλλά η ΝΕΡΙΤ, ο διάδοχος φορέας κρατικής τηλεόρασης, διαθέτει λίγο πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, μόλις ένα Κανάλι για τη μετάδοσή του. Επίσης μόλις την περασμένη Δεύτερα, ο Γιώργος Προκοπάκης αντικαταστάθηκε από τον Αντώνη Μακρυδημήτρη, καθηγητή διοικητικής επιστήμης στη ΝΕΡΙΤ.
@ΕΔΟΕΑΠ: Την επόμενη Παρασκευή συγκαλείται η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, σε μια κρίσιμη περίοδο για τον οργανισμό. Στα θέματα που θα συζητηθούν ειναι μεταξύ άλλων η έγκριση των πεπραγμένων του Δ.Σ. για το πρώτο έτος της θητείας του Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως 2013 και του Προϋπολογισμού χρήσεως 2014. Ακόμη η λήψη απόφασης για την αύξηση εισφοράς των εν ενεργεία μελών από 3% σε 5 % όπως και το ζήτημα για τη συνέχισης ή μη της περίθαλψης μελών κατόπιν οριστικής διαγραφής.
@Εκλογές: Δωρεάν διαφημιστικά προεκλογικά σποτ αξίας 1.594.176, ευρώ αντιστοιχούν στη ΝΔ 1.263.233 ευρώ για το ΠΑΣΟΚ, 808.048, ευρώ στο ΣΥΡΙΖΑ, 331.060ευρώ στο ΚΚΕ, 191.724, ευρώ στους ΑΝΕΛ 185.073 ευρώ στο ΛΑΟΣ, 176.662ευρώ στη ΧΑ, 159.557, ευρώ στη ΔΗΜΑΡ και 90.463,3330 στους Οικολόγους πράσινους. Εκλογές(2): Παράλληλα οι σταθμοί θα διαθέσουν τα εξής ποσά: Το Mega θα διαθέσει χρόνο αξίας 1.756.933 ευρώ, ο ΑΝΤ1 1.653.032 ευρώ, ο Alpha 906.795 ευρώ, το STAR 816.125 ευρώ, ο ΣΚΑΪ 810.922 ευρώ, το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ T.V. 4.451,85 ευρώ, το Ε ΤV 1483,95 ευρώ, η ΝΕΡΙΤ 50.255,31 ευρώ και η Nova και ο ΟΤΕ TV από 250.000 ευρώ η κάθε πλατφόρμα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…