ΦΙΑΣΚΟ Η ΝΕΡΙΤ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

@Φιάσκο μεγατόνων με την “παύση καθηκόντων” του Γιώργου Προκοπάκη. Το Εποπτικό Συμβούλιο χθες μπορεί να έστειλε το μήνυμα πως εκείνο έχει τον πρώτο λόγο στις επιλογές της διοίκησης, όμως με την απόφαση του πιστοποίησε πως ο έλεγχος στην “μασκαρεμένη” ως ΝΕΡΙΤ, ΔΤ, ασκείται από την κυβέρνηση. Οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, περί “ανεξάρτητης ΝΕΡΙΤ”, είναι πλέον άνευ περιεχομένου, καθώς η χθεσινή αποπομπή έδειξε το βάθος της εξάρτησης του φορέα από την κυβέρνηση. Το σχήμα που διοικεί τη ΝΕΡΙΤ, τελεί υπό τον άμεσο έλεγχο της κυβέρνησης. Το υπουργικό συμβόλαιο διάλεξε τα πρόσωπα που στελεχώνουν το Εποπτικό, το οποίο με τη σειρά του διάλεξε τα μέλη του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ. Χθες, το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, το οποίο και προχώρησε στην επιλογή του Γιώργου Προκοπάκη, πριν από 7 μήνες, έκρινε, διαπίστωσε το προφανές. Πως, η ΝΕΡΙΤ υπήρχε στα χαρτιά και πως από τη στιγμή που ο πολιτικός προϊστάμενος παραιτήθηκε, πριν καλά, καλά, ξεκινήσει ο φορέας τη λειτουργία του, δεν υπήρχε λόγος να κρατήσει έναν άνθρωπο, ο οποίος για πρώτη φορά βρέθηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Πρόκειται για ένα “Βατερλό” του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος και “αντάλλαξε” το λουκέτο στην ΕΡΤ με τη θέση του αντιπροέδρου και πρότεινε για τη θέση του υφυπουργού δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τον Παντελή Καψή, πρώην αντιπρόεδρο του ΔΟΛ, με επίσης μηδενική εμπειρία από τη διοίκηση ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων. Τώρα, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές η “κουτσουρεμένη” ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, περνάει υπό τον έλεγχο της ΝΔ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το φορέα τους επόμενους μήνες, μέχρι την τελική μάχη.
@Σε καλά οργανωμένο σχέδιο εξελίσσεται η επιχείρηση λειτουργίας κρατικού τηλεοπτικού φορέα στην Ελλάδα. Το πραξικοπηματικό λουκέτο στην κερδοφόρα εταιρεία δημοσίου συμφέροντος ΕΡΤ Α.Ε της 11ης Ιουνίου, ολοκληρώνεται από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στη Βουλή με μια τροπολογία στον άσχετο νόμο περί προληπτικού ελέγχου των Τραπεζών με την οποία το κρατικό μόρφωμα του Γιάννη Στουρνάρα, η ΔΤ βαφτίζεται σε ΝΕΡΙΤ. Η υπηρεσία της ειδικής διαχείρισης της περιουσίας της ΕΡΤ στο υπουργείο Οικονομικών διατηρείται για δυο χρόνια με δυνατότητα παράτασης άλλα δύο χρόνια! Το πέρασμα στο νέο τηλεοπτικό κρατικό καθεστώς της μεταΕΡΤ εποχής συμπληρώνεται με δυο ακόμη κινήσεις. Η ΝΕΡΙΤ δεν θα προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού με αιτιολογία τις επικείμενες εκλογές. Και θα υπογράψει σύμβαση εργασίας διάρκειας 8 μηνών με τους συμβασιούχους της ΔΤ που ήδη έχουν πάρει ανανέωση σύμβασης ως τον Δεκέμβριο του 2014. Πρακτικά δηλαδή ως το Καλοκαίρι του 2015 η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμπει με το προσωπικό της Δ.Τ, η ειδική διαχειρίστρια Αφροδίτη Γουγά θα καταγράφει ως το 2016 την περιουσία της ΕΡΤ και η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ θα αναθέτει εκπομπές, προγράμματα αλλά και τις βασικές λειτουργίες της εταιρείας σε εξωτερικούς συνεργάτες και ιδιωτικές εταιρείες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…