ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ...

@Την καθιέρωση κρυφής έμμεσης φορολογίας για όλους τους έλληνες πολίτες, μέσω του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΝΕΡΙΤ, επέβαλε η κυβέρνηση Σαμαρά με την τροπολογία υπέρ του ειδικού λογαριασμού της ΕΡΤ στο υπουργείο Οικονομικών. Όπως προβλέπεται, το ανταποδοτικό τέλος, ύψους 3 ευρώ, μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ύστερα από εισήγηση του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ. Σύμφωνα με τη δήλωση του Π. Καψή (1.1.2014), πρώην υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, «τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος για το 2014 έχουν προϋπολογιστεί στα 191 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 101 εκατ. καλύπτουν το κόστος λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Η εταιρεία θα συνεισφέρει 91,4 εκατ. στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014». Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης επαναφοράς του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΝΕΡΙΤ. Η εκδίκαση είχε προσδιοριστεί για τις 7 Μαΐου, αλλά η υπόθεση πήρε αναβολή και η νέα δικάσιμος ορίστηκε την 1η Οκτωβρίου 2014.
@Σοβαρός προβληματισμός υπάρχει στο Mega για την επόμενη μέρα, παρά τις προσπάθειες λιτότητας, καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός αδυνατεί να ανταποκριθεί στους όρους του πρωταθλητισμού και εδώ και καιρό βρίσκεται στη δεύτερη θέση της θεαματικότητας. Οι ζημίες της Τηλέτυπος φαίνεται να παραμένουν στα ίδια επίπεδα και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά ένα ποσόν της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ θεωρείται επιβεβλημένη. Και οι μέτοχοι όμως έχουν διαπιστώσει πως αυτός δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικής φύσεως προβλήματα της τηλεοπτικής εταιρείας. Το καλοκαίρι θεωρείται η πλέον κρίσιμη περίοδος για την επόμενη μέρα, με δύο βασικά ενδεχόμενα: την εξαγορά ποσοστών και τη συγχώνευση.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Την θέλησή τους για κοινή συνδικαλιστική εκπροσώπηση επιβεβαιώνουν τα Δ.Σ. των ημερησίων και εβδομαδιαίων Περιφερειακών εφημερίδων ΣΗΠΕ – ΕΙΕΤ – ΣΙΕΠΤ με την μορφή της συνομοσπονδίας. Σε συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 25 Απριλίου στα γραφεία της ΕΙΕΤ συμφωνήθηκε να συσταθεί επταμελής επιτροπή η οποία θα αναλάβει την προώθηση των εργασιών για την ολοκλήρωση της ενωτικής προσπάθειας.Η σύσταση της επιτροπής θα γίνει από (3) τρία μέλη του ΣΗΠΕ, δύο (2) μέλη από την ΕΙΕΤ και δύο (2) μέλη από τον ΣΙΕΠΤ που θα υποδειχθούν από τον κάθε συνδικαλιστικό φορέα. Συμφωνήθηκε να ανταλλαγούν κείμενα με θέσεις ώστε να συμφωνηθεί η γενικότερη στάση της Ομοσπονδίας στα ζητήματα του Τύπου της Περιφέρειας, για την κατάργηση του υφισταμένου νομοθετικού πλαισίου και ψήφιση νέου, τις αναπτυξιακές δυνατότητες και την εκπαίδευση των στελεχών στο Τύπο της Περιφέρειας.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για τη δικαίωση του αγώνα τους κόντρα στο αντιδημοκρατικό «μαύρο» που επέβαλε η κυβέρνηση στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, που έκρινε άκυρη την απόλυση των 20 εργαζομένων της ΕΡΤ Ηρακλείου. Σύμφωνα με το σκεπτικό του προέδρου του Δικαστηρίου κ Ελευθερίου Σισκάκη ο τρόπος που καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων μετά την εφαρμογή της ΚΥΑ με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ είναι άκυρος γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που αφορά στις ομαδικές απολύσεις. Δηλαδή δεν τηρήθηκε η υποχρέωση της έγκαιρης ενημέρωσης των εργαζομένων πριν την απόλυση, δεν έγινε διαβούλευση για το ζήτημα και γενικά δεν εφαρμόστηκε ό,τι άλλο προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…