MEGA ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

@Για μία ακόμη φορά το πρόσημο στα οικονομικά του Mega είναι αρνητικό. Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου δείχνουν κάποια σταθεροποίηση του κύκλου εργασιών, δείγμα των εσόδων από τη διαφήμιση που αυξήθηκαν, όμως ο τηλεοπτικός σταθμός παραμένει ζημιογόνος. Η τηλεοπτική εταιρεία εμφανίζει ζημίες προ φόρων ύψους 7,158 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του 2014 έναντι ζημιών ύψους 8,586 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 17,489 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2014 έναντι 17,688 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Σε επίπεδο ομίλου, οι ενοποιημένες ζημίες ανήλθαν σε 6,977 εκατ. ευρώ έναντι 8,586 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 17,714 εκατ. ευρώ τους πρώτους τρεις μήνες του έτους έναντι 17,936 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013. Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας υποχώρησαν σε 3,767 εκατ. ευρώ στο τέλος του τριμήνου και του ομίλου σε 4,294 εκατ. ευρώ. Η ανάγκη για ρευστότητα είναι προφανής και συνδέεται με τις δανειακές υποχρεώσεις του Mega, φέρνοντας πιο κοντά την αύξηση κεφαλαίου.
@Μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην οποία είχαν προσφύγει κάποιοι συνταξιούχοι του Οργανισμού που είχαν αρνηθεί να προσκομίσουν τη φορολογική τους δήλωση κατά τη διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων, ο ΕΔΟΕΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως η συμμετοχή των ασφαλισμένων είναι καθολική.Συγκεκριμένα, κατέθεσαν τα στοιχεία που ζητήθηκαν 1.748 ασφαλισμένοι από τους 1.760, ενώ εννέα μέλη-μέτοχοι, συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ δεν ολοκλήρωσαν την απογραφή, καθώς δεν προσκόμισαν εκκαθαριστικό σημείωμα παρότι ενημερώθηκαν με σειρά επιστολών (ακόμα και με εξατομικευμένες υπενθυμίσεις), με συνέπεια να ανασταλεί η καταβολή της επικούρησής τους. Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε να εφαρμόσει τις συστάσεις της Αρχής Προστασίας και κάλεσε τους εννέα ασφαλισμένους να προσκομίσουν ή να επιδείξουν στην αρμόδια υπάλληλο, είτε το εκκαθαριστικό τους είτε τη φορολογική τους δήλωση, με τα συγκεκριμένα στοιχεία που απαιτούνται για τον έλεγχο, διαγράφοντας εάν το επιθυμούν όλα τα υπόλοιπα, ή βεβαίωση από τη ΔΟΥ, ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Σε διαφορετική περίπτωση, ισχύει η αναστολή της επικουρικής σύνταξής του.
@Από την έντυπη κυριακάτικη έκδοση των Τυπολογιών
Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε το «Πρακτορείο διανομής Ξένου Τύπου ΕΠΕ». Λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη, στις 28 Μαΐου, συνέλευση των μετόχων της «Ευρώπης», το πρακτορείο που διανέμει τον ξένο Τύπο υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις 13 Μαΐου 2014. Στην αίτηση αναφέρει πως μεταξύ άλλων οφείλει στο ΙΚΑ 748.509 ευρώ, σε πάσης φύσεως προμηθευτές και πιστωτές 3.500.000 ευρώ και στην εταιρεία «AVIS» της οποίας μισθώνει τα οχήματα το ποσό των 3.538 ευρώ. Το πρακτορείο διαθέτει 4 ακίνητα και υποκαταστήματα σε διάφορα σημεία της χώρας. @ΠΗΓΗ: “Αυγή” Επανέρχεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην παραχώρηση από την κυβέρνηση συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στην Digea. Με επίκαιρη ερώτησή της στον υπουργό Μεταφορών, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει την παραχώρηση των συχνοτήτων έναντι προκλητικά χαμηλού τιμήματος, συνδέοντάς την και με το κυβερνητικό “μαύρο” στην ΕΡΤ. @
paranomo-stoixima-internetΚινητικότητα και γύρω από το ιντερνετικό στοίχημα. Η Κομισιόν, εν όψει και του Mundial, πιέζει την κυβέρνηση για την απελευθέρωση του στοιχήματος, κάτι που θα επέτρεπε την είσοδο και άλλων μεγάλων παικτών, ενώ θα δημιουργούσε και θέσεις εργασίας στα ΜΜΕ, όμως η κυβέρνηση αντιστέκεται υπέρ του ολιγοπωλίου που ευνοεί την υπάρχουσα κατάσταση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…