O Κύρτσος πάντως τόλμησε!

Αυτογκόλ σε Σαμαρά και ΝΔ

Το πρόσφατο βιβλίο «Αγανακτήστε αλλά τολμήστε»! (εκδόθηκε το 2013) του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, Γιώργου Κύρτσουαξιοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξαπολύσει επίθεση στον Σαμαρά για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί τον Σαμαρά πως θεωρεί ως σταθερότητα τη συνέχιση της ακραίας λιτότητας και της πολιτικής του μνημονίου χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα έναν ακραία διχαστικό λόγο, «μια στρατηγική που έχει επισημάνει ήδη από το 2013 σε βιβλίο του ο υποψήφιος σήμερα ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος».
Τονίζει επίσης, πως το συγκεκριμένο βιβλίο είναι αποκαλυπτικό για την αθέτηση όλων των.. προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Σαμαρά σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε να κάνουμε με μια μεθοδευμένη πολιτική εξαπάτηση του εκλογικού σώματος που δεν έχει όμοιά της στην ιστορία της προκλητικά ασυνεπούς πολιτικής τάξης».
Συνεχίζει λέγοντας ότι «Ο κ. Σαμαράς πέρασε, για λόγους τακτικής, από την αντιπαλότητα με την κα Μέρκελ, την οποία καλλιεργούσε μέχρι το φθινόπωρο του 2011, με στόχο την αντιμνημονιακή συσπείρωση της βάσης της Κεντροδεξιάς στην σκηνοθεσία ενός πολιτικού ειδυλλίου το οποίο, πιθανότατα, στερείται περιεχομένου και προοπτικής».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει λέγοντας πως «όταν ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Κύρτσος, γράφει σε βιβλίο του ότι ο κ. Σαμαράς έχει αθετήσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και ότι έχει προσδεθεί στο άρμα της κας Μέρκελ, τα δικά μας σχόλια περιττεύουν».
πηγή: parapolitika.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…