ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Η ΕΡΤ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..

@Μονόδρομος είναι πλέον για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ΑΕ η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε «νόμιμο» του λουκέτο στην ΕΡΤ και μη υποχρεωτική η λειτουργία δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Την περασμένη εβδομάδα τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ενημέρωσαν οι δύο δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ που υπέγραφαν την προσφυγή ενάντια στο λουκέτο, ο Δημήτρης Περπατάρης και ο Κώστας Τοκατλίδης. Και οι δύο ξεκαθάρισαν πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν δημιουργεί δεδικασμένο για τις μαζικές απολύσεις καθώς πρόκειται για απόφαση διοικητικού δικαστηρίου που δεν δεσμεύει τα εργατικά. Αντιθέτως δίνεται η δυνατότητα σε εργατοδίκη να απευθύνει ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο για τη νομιμότητα της απόφασης λουκέτου. Επιπλέον, αρμόδιο να κρίνει τις μαζικές απολύσεις στην ΕΡΤ δεν είναι το ΣτΕ, αλλά ο Άρειος Πάγος. Σύμφωνα με τον Δ. Περπατάρη οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να συνεχίσουν με την εκδίκαση των αγωγών και να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τόσο για τις μαζικές απολύσεις όσο και για την κρίση ότι δεν χρειάζεται δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά «αυστηρή δημόσια εποπτεία» στα τηλεοπτικά Μέσα.
@Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις 11 Ιουνίου του 2013 και τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επέβαλε η μνημονιακή κυβέρνηση με το μαύρο στην ΕΡΤ, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΣΗΕΠΗΝ, η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, η ΕΣΠΗΤ και όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤopen, επαναβεβαιώνουν στο όνομα της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού την ακλόνητη και αταλάντευτη βούληση τους για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις τιμώντας τον διαρκή και έντιμο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ αποφάσισαν για τις 11 Ιουνίου 2014:
•       Την κήρυξη 4ωρης στάσης από τις 12:00 έως τις 16:00 για τους εργαζόμενους στον κλάδο της ενημέρωσης με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.
•       Την πραγματοποίηση στις 19:00 μεγάλης αγωνιστικής, παλλαϊκής συγκέντρωσης έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Στη συγκέντρωση έχουν προσκληθεί να μιλήσουν αρχηγοί των κομμάτων και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.
•       Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το δίκτυο της EΡΤopen, την ΕΤ3, τις συχνότητες των περιφερειακών ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα και από τα βραχέα σε όλο τον κόσμο.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην ενημέρωση (δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικό προσωπικό), όλα τα συνδικάτα, τον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο και το λαό της Αθήνας να πάρουν μέρος στη μεγάλη αυτή συγκέντρωση για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια.
Με το ίδιο πνεύμα καλούμε όλους τους αλληλέγγυους σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα.
Καλούμε τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης (κανάλια, ραδιοσταθμούς, διαδικτυακούς ιστότοπους) να σταθούν αλληλέγγυοι στον αδιάκοπο και κρίσιμο αγώνα για την ενημέρωση μεταδίδοντας ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις .
Ο αγώνας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι ύψιστος για την αποκατάσταση του δημοκρατικού κύρους της χώρας μας και θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις, μέχρι τη τελική δικαίωση

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…