Η ΝΕΡΙΤ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ...

@Καταρρέει το κυβερνητικό οικοδόμημα της ΝΕΡΙΤ λίγες μέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το πραξικοπηματικό λουκέτο στην κερδοφόρα ραδιοτηλεόραση της ΕΡΤ ΑΕ. Παρά τη δεύτερη αλλαγή διοίκησης στη ΝΕΡΙΤ, το κυβερνητικό τηλεοπτικό μόρφωμα αδυνατεί να τεθεί σε λειτουργία ως κανονικός τηλεοπτικός οργανισμός. Στον ιδρυτικό νόμο της εταιρείας υπάρχουν σοβαρά κενά, κάτι που θα αναγκάσει τη διοίκηση να ζητήσει νέα σειρά τροπολογιών από την κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ.
Βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης δεν είναι δυνατόν να εκτελεστούν, ούτε στον διοικητικό ούτε στον τεχνικό ούτε στον ειδησεογραφικό τομέα. Για τις μεν ειδήσεις χρησιμοποιούνται ακόμη οι δημοσιογράφοι της ΔΤ, με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους. Τεχνικά η ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να λειτουργήσει για την ψηφιακή μετάβαση ούτε και να εκπληρώσει την πολιτική δέσμευση για λειτουργία δεύτερου κρατικού καναλιού και δορυφορικό πρόγραμμα. Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις του Παντελή Καψή έναντι της EBU για τη λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα αποδείχθηκαν το μεγαλύτερο πολιτικό ψέμα της χρονιάς. Το πρόγραμμα που καταφέρνει να βγάζει το ένα και μοναδικό κανάλι της ΝΕΡΙΤ αποτελείται αποκλειστικά από εξωτερικές παραγωγές και αθλητικά γεγονότα, ενώ οι ειδήσεις ελέγχονται από την πολιτική ομάδα της ΔΤ.
@Τη γλύτωσε τη διαγραφή ο Σίμος Κεδίκογλου από τον ΕΔΟΕΑΠ μετά την οριστική διαγραφή του από την Ένωση Συντακτών με απόφαση του Β’βάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου. Και τη γλύτωσε γιατί ορισμένα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έκριναν πως είναι …πολύ νωρίς για να φέρουν το θέμα στη γενική συνέλευση του οργανισμού. Η οποία ως γνωστόν γίνεται αύριο και η επόμενη θα πραγματοποιηθεί ένα χρόνο μετά!
@Ανοδική καταγράφεται η πορεία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, με παρουσιάστρια τη Μάρα Ζαχαρέα και κεντρικό σχολιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου, καθώς σημειώνει άνοδο 3 μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Απρίλιο). Στο διάστημα 20:00–20:45 – κοινό διάστημα προβολής τριών κεντρικών δελτίων- και για τις ημέρες Δευτέρα-Παρασκευή, ο Μάιος «έκλεισε» με μέσο όρο τηλεθέασης 17,9% στο σύνολο του κοινού.   
@Το τίμημα των 18,7 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση των δημόσιων ψηφιακών συχνοτήτων της χώρας στη Digea για εκμετάλλευση 15 χρόνων, από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων θεωρείται από τον υφυπουργό υποδομών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, ως εύλογο. Η ΕΕΤΤ, η οποία διορίζεται από την κυβέρνηση,  «διαφύλαξε πλήρως τα συμφέροντα του δημοσίου» είπε μεταξύ άλλων ο Μ. Παπαδόπουλος απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσε για δεύτερη φορά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
@Νέα τροπή στην υπόθεση της “Ελευθεροτυπίας”. Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την προσφυγή  της εταιρείας «Eworx υπηρεσίες ηλεκτρονικού επιχειρείν” και έθεσε σε καθεστώς πτώχευσης την Χ.Κ.Τεγόπουλος. Η “Eworx “ είχε  αναλάβει τη δημιουργία του site www.enet.gr της «Ελευθεροτυπίας» και κατέθεσε την αίτηση πτώχευσης σε βάρος της Χ. Κ. Τεγόπουλος για ένα ποσό της τάξης των 47.000 ευρώ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…