ΑΡΤ-ΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ...

@Σε σταθμό εθνικής εμβέλειας “αναβαθμίζεται ” από το ΕΣΡ το ΑΡΤ TV (πρώην Τηλεάστυ) του Γιώργου Καρατζαφέρη! Χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, ο αδειοδοτηθείς το 1993 ως τοπικός σταθμός Αττικής, αποκτάει το δικαίωμα μετάδοσης ψηφιακού σήματος σε όλη τη χώρα! Πριν από ένα χρόνο το ΕΣΡ είχε αναγνωρίσει τη δυνατότητα στον τηλεοπτικό σταθμό να εκπέμπει ψηφιακή σε όλη τη Θεσσαλονίκη, με το επιχείρημα πως το 2004 το Τηλεάστυ, είχε βρεθεί σε λίστα που είχε συντάξει η γενική γραμματεία ενημέρωσης,  με τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας…Επειδή έλαβε τότε ένα σχετικό φαξ η ιδιοκτησία του σταθμού υποστήριξε και το ΕΣΡ το δέχθηκε πως ο σταθμός αρχικά θα πρέπει να εκπέμψει ψηφιακά στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια πλέον με τη 266/2ο14 απόφασή του, πως  είναι πλέον “νομίμως λειτουργών εθνικής εμβέλειας” κανάλι. Typologies...
@Αρνητικό και το 2014 για το Mega. Η εκτίμηση της διοίκησης είναι πως οι ζημίες για την τρέχουσα χρονιά θα περιοριστούν σε 13 εκατ. ευρώ από 23,9 εκατ. ευρώ το 2013, συνεχίζοντας την εφαρμογή του σχεδίου λιτότητας. Καθώς όμως παραμένουν οι ζημίες, το ζήτημα της νέας οικονομικής ενίσχυσης του καναλιού με αύξηση κεφαλαίου παραμένει ανοικτό για τους μετόχους του Mega. Η τηλεοπτική εταιρεία πέτυχε, πάντως, να περιορίσει τις επισφάλειές της. Το 2013 μειώθηκαν σε 480.000 ευρώ, από 2,8 εκατ. ευρώ το 2012 και 8,5 εκατ. ευρώ το 2011. Οι υποχρεώσεις του Mega στην Άνωση του Πήγασου ανέρχονται σε 10,2 εκατ. ευρώ έναντι 9,9 εκατ. ευρώ το 2012 και στο Studio ΑΤΑ σε 4,7 εκατ. ευρώ το 2013, όπως και το 2012.
@Απολύτως φυσιολογικό το να δοθεί το φάσμα των ψηφιακών συχνοτήτων μόνο με 16.777 ευρώ το μήνα, στο MEGA, τον ΑΝΤ1, τον ΣΚΑΙ και τον ALPHA σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Μ.Παπαδόπουλο.Το να γίνει ένας διαγωνισμός με έναν μόνο συμμετέχοντα, την DIGEA (εταιρία με μετόχους, το MEGA, τον ΑΝΤ1, τον ΣΚΑΙ, τον ALPHA και το κανάλι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ). Το να παραχωρηθεί το δημόσιο αγαθό των ψηφιακών ραδιοσυχνοτήτων έναντι του ποσού των 18.000.000 που πρακτικά σημαίνει 16.000 ευρώ και κάτι ψιλά το μήνα για κάθε κανάλι αποτελεί «ένα δρόμο προόδου και ανάπτυξης» που δημιουργεί «συνθήκες ενός υγιούς ανταγωνισμού». Αυτό υποστήριξε την Δευτέρα (2/6) το απόγευμα στην Βουλή, ο υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος.
@Αλλαγές κυοφορούνται στη διανομή του Τύπου μετά και την αίτηση πτώχευσης του πρακτορείου διανομής ξένου Τύπου, την οποία αποκάλυψε το «Π» την περασμένη Κυριακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των παλαιών μετόχων του πρακτορείου, ορισμένων υποπρακτόρων και του κύπριου επιχειρηματία Παντελή Αθήνη για να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας. Υπάρχει, όμως, ενδιαφέρον και από τους εκδότες να αναλάβουν τη διάθεση των ξένων περιοδικών και εφημερίδων.Παράλληλα, αναβλήθηκε για τις 28 Ιουνίου η γενική συνέλευση των μετόχων της «Ευρώπης». Μεταξύ των εκδοτών που συμμετέχουν στο πρακτορείο υπάρχουν έντονες διαφωνίες, αλλά γίνονται προσπάθειες να βρεθεί λύση. Προς το παρόν, συμφώνησαν στη μετάθεση του χρόνου πραγματοποίησης της συνέλευσης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…