ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟΥ ΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

@ Την ιδέα της συγχώνευσης του ΔΟΛ με τον Πήγασο επαναφέρουν οι τράπεζες που δάνεισαν τις δύο επιχειρήσεις. Το αίτημα έχει τεθεί εδώ και πολύ καιροί και οι δύο πλευρές έχουν βρεθεί ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς οι αριθμοί δεν βγαίνουν… Τόσο ο Πήγασος, όσο και ο ΔΟΛ έχουν να αντιμετωπίσουν, παρά την πολιτική λιτότητας διαρκώς νέες ζημίες και να καλύψουν βάρη από τα προηγούμενα χρόνια αλλά και ταυτόχρονα να καλύπτουν αναλογικά και τα κενά που προκύπτουν κάθε χρόνο στο Mega. Αν οι δύο πλευρές προχωρήσουν στη συγχώνευση γεγονός που θα σημάνει για τους εργαζόμενους κι άλλες απολύσεις θα μπορέσουν να κουρέψουν τα δάνεια που έχουν με τις τράπεζες, αλλά και να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών του Mega. Typologies.
@Με 814 εργαζόμενους λιγότερους σε σχέση με το 2009 λειτουργεί ο όμιλος ΔΟΛ. Το 2009 κι ενώ η ύφεση έδειχνε τα σημάδια της, ο όμιλος ΔΟΛ απασχολούσε 1.643 εργαζόμενους και την προηγούμενη χρονιά είχε περιορίσει το προσωπικοί της σε 829 θέσεις. Η μείωση των θέσεων εργασίας ξεκίνησε σταδιακά, με το ΔΟΛ να έχει το 2010, 1.585 εργαζόμενους, το 2001, 1.080, το 2012 περιόρισε το δυναμικό του σε 920 και τώρα υποχώρησε στους 829 .   Οι σκληρές περικοπές και οι πωλήσεις εταιρειών στις οποίες προχώρησε ο ΔΟΛ, είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των δραστηριοτήτων. Η επιλογή αυτή έγινε από το Σταύρο Ψυχάρη ως κύριο μέτοχο και τον  Παντελή Καψή να που είχε θέση αντιπροέδρου (21.05.2009 – 22.09 2011) να αποχωρεί λαμβάνοντας την αποζημίωση των 500 εκατ. ευρώ.
@Tο ασφαλιστικό και οι επικείμενες αλλαγές στα ταμεία, όπως δηλώνονται από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης, βρίσκονται στο επίκεντρο σύσκεψης την οποία οργανώνει η ΠΟΕΣΥ το επόμενο Σάββατο 28 Ιουνίου. Η Ομοσπονδία των δημοσιογράφων καλεί τα μέλη της, τις ενώσεις συντακτών προκειμένου να συζητηθούν οι κυβερνητικές επιλογές που έχουν βάλει στόχο τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
@Στην πρώτη θέση της ακροαματικότητας πέρασε ξανά στη Θεσσαλονίκη ο Real FM  107.1 με  12,8% για το διάστημα, 05.05.-15.06.2014. Δεύτερος ο Αθλητικός Metropolis με 12,1% και τρίτο το Ράδιο Θεσσαλονίκη με 11.5% μαζί  με τον   D.K. . Στο  11,2% το PlusRadio, με 10,1% το Zoo Radio και 9% το Κοσμοράδιο. O Λαϊκός  FM έχει  8,7%, ο Ερωτικός 7,4%, το Ράδιο 1 έχει 6,8%, το  Velvet 6,4% και ο Χρώμα FM 6%.
@Στη δεύτερη θέση ανέβηκε το “Βήμα”  εξαιτίας της προσφοράς του βιβλίου του Πάμπλο Κοέλιο. Η εφημερίδα του Σταύρου Ψυχάρη, πούλησε 96 χιλ. φύλλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής Τύπου, ενώ το “Θέμα” διατήρησε την πρώτη θέση με πωλήσεις 118 χιλ. φύλλων. Το ”Εθνος της Κυριακής”  εκτιμάται πως πούλησε  88 χιλ. φύλλα και  υποχώρησε στην τρίτη θέση, και ακολουθεί η “Real News” 71 χιλ. φύλλα. Ο “Τύπος της Κυριακής” κυμάνθηκε στα 15 χιλ. φύλλα, η “Κυριακάτικη Δημοκρατία” στα 14 χιλ. φύλλα και η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” στα 10 χιλ. φύλλα. Υπενθυμίζεται πως η “Καθημερινή” δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση  της κυκλοφορίας  της από τα πρακτορεία.
@Alpha: Ο Τοτός, ο Μπόμπος και η Αννούλα, οι ήρωες των γνωστών ανεκδότων, παίρνουν ψηφιακή σάρκα και οστά και γίνονται πρωταγωνιστές της νέας σατιρικής σειράς κινουμένων σχεδίων του Alpha «Από άλλο ανέκδοτο» που κάνει πρεμιέρα αυτή την Δευτέρα (21:45) Στα τέσσερα επεισόδια της σειράς, θα παρελάσουν, ως καρτούν, μεταξύ άλλων και οι: Λάκης Λαζόπουλος, Ελένη Μενεγάκη, Αντώνης Σρόιτερ, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ελένη Τσολάκη, Δημήτρης Παπανώτας, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και ο Θάνος Πετρέλης.
@Παραμένει σε καθεστώς παράνομης λειτουργίας η ιδιωτική τηλεόραση. Ως τις  30 Ιουνίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ετοιμάσει το πλαίσιο της προκήρυξης για  τις τηλεοπτικές άδειες της ψηφιακής εποχής, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική επεξεργασία. Επίσης το ΕΣΡ που είναι αρμόδιο για την προκήρυξη δεν διαθέτει νόμιμη σύνθεση!

Η Ολομέλεια ΣτΕ έχει κρίνει από το 2010 πως είναι αντισυνταγματική η λειτουργία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, με το λεγόμενο προσωρινό καθεστώς λειτουργίας, καθώς δεν επιτρέπει στους επιχειρηματίες που έχουν τις προϋποθέσεις  αποκτήσουν  το δικαίωμα εκπομπές. Σε αντίθεση με όσους κατέλαβαν τις δημόσιες συχνότητες και συνεχίζουν να εκπέμπουν τα τηλεοπτικά τους προγράμματα με άδειες που έχουν λήξει

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…