ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ MEDIA

@Από μια σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για την προμήθεια συστήματος ελέγχου προσωπικού γίνεται η αποκάλυψη για τον αριθμό των εργαζομένων που προβλέπεται να απασχοληθούν στη ΝΕΡΙΤ. Όπως ρητά αναφέρεται στο σύστημα θα πρέπει να έχουν πρόσβαση μέχρι 1.000 εργαζόμενοι. Οι προσλήψεις βέβαια στο νέο κρατικό φορέα της τηλεόρασης έχουν παγώσει, ενώ έχουν κατατεθεί δεκάδες ενστάσεις για τις λίστες μοριοδότησης. Η αλλαγή της διοίκησης αλλά και ο πρόσφατος κυβερνητικός ανασχηματισμός αλλάζουν πάλι τις ισορροπίες. Η διοίκηση πάντως έχει την κυβερνητική γραμμή για τον αριθμό των προσλήψεων. Δεν θα ξεπερνάνε τους 1.000! Στο τέλος Μαΐου το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ αποφάσισε την ανάθεση της προμήθειας ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στην εταιρεία 3Π Τεχνική Βιοτεχνική και Εμπορική Α.Ε. Το σύστημα θα πρέπει να περιλαμβάνει λογισμικά για τη μισθοδοσία, τη διαχείριση προσωπικού, τον προγραμματισμό και έλεγχο της απασχόλησης, τον έλεγχο των οδοιπορικών, υποσύστημα αυτόματης διασύνδεσης με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, όπως και μια επιπλέον τράπεζα και «άδεια χρήσης για μέχρι 1.000 εργαζόμενους». Typologies.
@Κρίσιμος ο επόμενος μήνας για την τύχη του αγγελιοσήμου. Μέσα στο Καλοκαίρι αναμένεται η δημιουργία ειδικής επιτροπής υπό την εποπτεία υπουργείου οικονομικών και στελεχών της τρόϊκας η οποία θα αναλάβει να διαχωρίσει το «καλό» από το «κακό» αγγελιόσημο. Δηλαδή πόσο ποσοστό είναι «ανταποδοτικό» και αποτελεί «εργοδοτική εισφορά». Η έκθεση της επιτροπής θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως το Φθινόπωρο για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το αγγελιόσημο.Πληροφορίες συγκλίνουν στο σενάριο μείωσης του αγγελιοσήμου κατά 5% ή 10% ώστε να παραμείνει ως «εργοδοτική εισφορά» στα ΜΜΕ. Στη δεύτερη φάση θα υπάρξει νομοθετική τροπολογία με την οποία το νέο αυτό ποσοστό επί της διαφήμισης θα ανακατανεμηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία. Σε αυτή τη διαπραγμάτευση κρίσιμο ζήτημα παραμένει η ένταξη των ειδησεογραφικών sites στο αγγελιόσημο. Είναι ήδη γνωστό πως μεγάλα ΜΜΕ, τα οποία το υπουργείο Οικονομικών αλλά και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί του ΕΤΑΠ ΜΜΕ κάνουν πως δεν γνωρίζουν, παίρνουν διαφημίσεις από μεγάλους διαφημιζόμενους για τα «παραδοσιακά» Μέσα τους, τηλεόραση ή εφημερίδες αλλά τη δαπάνη την καταγράφουν στο Internet με αποτέλεσμα να μην πληρώνεται το αγγελιόσημο. Με τη μετακίνηση του κύριου όγκου των ΜΜΕ στο Διαδίκτυο, αυτό φαίνεται πως αλλάζει.
@Διπλάσια κέρδη προ φόρων ύψους 820.524 ευρώ παρουσίασε η εταιρεία «Εκδόσεις Πρώτο Θέμα» το 2013, έναντι κερδών προ φόρων ύψους 476.649 ευρώ το 2012. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 31.300.004 ευρώ το 2013, από 32.756.117 ευρώ το 2012. Το σύνολο ιδίων κεφαλαίων στο τέλος του 2013 ήταν αρνητικά κατά 6.329.729 ευρώ.
@Κέρδη προ φόρων ύψους περίπου 200 χιλ. ευρώ θα εμφανίσει ο Alpha στον ισολογισμό του, σύμφωνα με πληροφορίες. Στην Κάντζα εκφράζεται ικανοποίηση από την πορεία του σταθμού και σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο τηλεοπτικός σταθμός δεν χρωστάει, μετά την οικονομική εξυγίανση που πέτυχε το RTL, κάνει τους ανθρώπους του πιο αισιόδοξους.
@Η απόκρουση της «ενοχλητικής» πρόσβαση των πολιτών αλλά και του Τύπου στις αποφάσεις της Διοίκησης φαίνεται ότι είναι ο στόχος της «μεταρρύθμισης» στο σύστημα ανάρτησης των αποφάσεων της Διοίκησης, τη γνωστή σε όλους «Διαύγεια», η οποία πράγματι είχε κάνει, παρά τα προβλήματά της, ένα σημαντικό βήμα για τη διαφάνεια στη Διοίκηση.Και αυτό γιατί η πολυδιαφημισμένη Διαύγεια 2, παρά τις γενικόλογες και ανούσιες διακηρύξεις περί αναβάθμισης δεν κάνει τίποτε άλλο από το να περιορίζει την πρόσβαση των πολιτών στη λεπτομερή και στοχευμένη παρακολούθηση των αποφάσεων και πράξεων της Διοίκησης και να πανηγυρίζει για κάποια αχρείαστα στατιστικά στοιχεία, λες και ο αριθμός των αναρτήσεων των τελευταίων ημερών έχει κάποια σημασία αν δεν μπορείς να εξειδικεύσεις τις αναζητήσεις σου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…