ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΗ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

@Από το 2012 προσπαθεί το υπουργείο Μεταφορών να προχωρήσει στον διεθνή συντονισμό των ψηφιακών συχνοτήτων, χωρίς αποτέλεσμα. Ύστερα από δύο αποτυχημένες απόπειρες διαγωνισμού για ανάθεση σε εταιρεία, η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, με επικεφαλής τον Μενέλαο Δασκαλάκη, αποφάσισε να αναθέσει στο ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών) τον ρόλο συμβούλου για τον διεθνή συντονισμό των ψηφιακών συχνοτήτων με τις όμορες χώρες. Ο διεθνής συντονισμός είναι πολύ σημαντικός, κάτι που αποδείχθηκε κατά τη μεταβατική περίοδο, όταν εξέπεμψε ψηφιακά η τηλεόραση από τον Χορτιάτη. Πολλές περιοχές της Μακεδονίας έχασαν το τηλεοπτικό σήμα λόγω παρεμβολών από τη Βουλγαρία μόλις αυτή άρχισε την ψηφιακή της μετάβαση στην τηλεόραση.
@Μετατέθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του MEGA, όλες οι μεγάλες αποφάσεις για τον ενημερωτικό τομέα και για την οικονομική κατάσταση της τηλεοπτικής εταιρείας. Οι μέτοχοι του MEGA έκαν δεκτή την παραίτηση της Όλγας Τρέμη από την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων.
@Ζημίες και για το Star. Η Νέα Τηλεόραση το 2013 εμφάνισε ζημίες 11.013.268 ευρώ έναντι ζημιών 14.857.376 ευρώ το 2012. Ο κύκλος εργασιών του σταθμού το 2013 ανήλθε σε 44.140.377 ευρώ έναντι 44.958.845 ευρώ το 2012. Τα μακροπρόθεσμα δάνεια της εταιρείας έφτασαν τα 58 εκατ. ευρώ.
@Ζημίες προ φόρων ύψους 4.854.090 ευρώ παρουσίασε το 2013 ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha έναντι ζημιών προ φόρων ύψους 10.356.409 ευρώ το 2012. Ο κύκλος εργασιών του αυξήθηκε, πιστοποιώντας τη σταθερή του πορεία, στα 48.734.844 ευρώ το 2013 από 44.821.439 ευρώ το 2012. Στις δανειακές υποχρεώσεις του σταθμού, οι μακροπρόθεσμες είναι ύψους 20.396.405 ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες ύψους 11.015.488 ευρώ.
@Το υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε νέα τροποποιητική υπουργική απόφαση για το χρονοδιάγραμμα της μετάβασης και μαζί με την ημερομηνία, 1η Αυγούστου, που όρισε για την Αττική, άλλαξε και τις ημερομηνίες για τις άλλες περιοχές, στον Έβρο, τη Θεσσαλονίκη, το Πήλιο.
 Μόνο που και αυτή η νέα απόφαση, η 7η κατά σειρά με τροποποιήσεις στο χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής τηλεόρασης, βγήκε λάθος! Περιλαμβάνει την Πάρνηθα στην πολυπλεξία 2 ενώ η Digea την έχει βάλει στην πολυπλεξία 1, μαζί με τον Υμηττό και την Αίγινα. Η «διόρθωση» από τη Digea, που τα γνωρίζει καλύτερα, έγινε στα διαφημιστικά φυλλάδια της εταιρείας και στο site της. Όπως μαθαίνουμε επίσης, θα ξαναλλάξει η υπουργική απόφαση. Γιατί έβαλαν την ψηφιακή μετάβαση στο κέντρο εκπομπής στον Αίνο στις 24 Οκτωβρίου, όταν ήδη είναι γνωστό πως ο Αίνος θα μετατεθεί για αργότερα! Το πιο αστείο από όλα όμως βρίσκεται στο δελτίο Τύπου της Digea, όπου αναγράφεται πως υπουργική απόφαση για την τροποποίηση ελήφθη στις 11/7 και στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε στις 10/7!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…