ΚΟΥΡΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;

@Εξίσωση με αυξημένο βαθμό δυσκολίας συνιστά η πρόταση της Alpha Bank περί συγχώνευσης του ΔΟΛ με τον Πήγασο με παράλληλο κούρεμα του δανεισμού των δύο επιχειρήσεων. Η τράπεζα εκφράζει την αισιοδοξία της πως μπορεί το εγχείρημα να προχωρήσει, με τον ΔΟΛ να εκφράζει τη συμπαράστασή του. Ο Πήγασος όμως είναι πολύ πιο επιφυλακτικός, καθώς, όπως λένε σε ανώτατο επίπεδο, «συγχώνευση χωρίς κούρεμα των δανείων, δεν έχει νόημα». Παρόλα αυτά, οι συζητήσεις συνεχίζονται με τον Πήγασο να διεκδικεί τον πρώτο ρόλο για την επόμενη μέρα. Πρέπει όμως να προσμετρηθούν και οι αντιδράσεις, καθώς από την περασμένη βδομάδα φάνηκε πως οι άλλοι εκδότες δεν συμφωνούν με το κούρεμα των δανείων των δύο επιχειρήσεων. Ως εγχείρημα πάντως έχει και άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως η έγκριση της διαδικασίας από την «τρόικα» και ο ορισμός διοίκησης από τις τράπεζες που θα αποκτήσουν μετοχές της εταιρείας.
@Σε εξέλιξη είναι οι συνομιλίες για τη συγχώνευση ΔΟΛ-Πήγασου, υπάρχει όμως μια ακόμη συζήτηση που παραμένει ανοιχτή. Είναι το θέμα του σχεδιασμού του Mega για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν και όχι μόνο. Στο ΔΣ της περασμένης Πέμπτης για πρώτη φορά αμφισβητήθηκε και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος και ενώ οι μέτοχοί του έκαναν δεκτή την παραίτηση της Όλγας Τρέμη . Για την πορεία του ενημερωτικού τομέα και των οικονομικών του καναλιού δεν ελήφθη καμία απόφαση. Η συζήτηση και των δύο ζητημάτων μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ..
@Τη μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού Star FM του νομού Θεσσαλονίκης στους εργαζόμενους του, ενέκρινε το ΕΣΡ. Για να μπορέσει όμως να όμως να εγκριθεί η πράξη χρειάζεται την υπογραφή της υφυπουργού Σοφίας Βούλτεψη.
@Απεργία είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στον «Ελεύθερο Τύπο» για τη συνεχιζόμενη παύση πληρωμών στην εφημερίδα. Η εξόφληση όμως μίας δόσης από τα δεδουλευμένα την περασμένη εβδομάδα, για την οποία ενημερώθηκε η ΕΣΗΕΑ, ανέτρεψε την απόφαση των εργαζομένων. Η ΕΣΗΕΑ, πάντως, καλεί τη διοίκηση να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, όπως δεσμεύθηκε ο Γ. Σκαναβής.
@Μετά την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902, το ΚΚΕ εγκαταλείπει και την τυπογραφική μονάδα του, την Τυποεκδοτική. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τυπογραφείο του ΚΚΕ, που δεν κατάφερε να μεταβιβαστεί τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις συζητήσεις που είχαν γίνει, δεν μπόρεσε να ενταχθεί στο άρθρο 99 περί πτωχευτικής διαδικασίας. Έτσι το τυπογραφείο του κόμματος ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο. Ήδη οι εφημερίδες που τυπώνονται εκεί, ο «Ελεύθερος Τύπος» και ο «Γαύρος», μετακινούνται στην Ίριδα των Ψυχάρη-Μπόμπολα, ενώ άγνωστο παραμένει που θα τυπώνεται ο «Ριζοσπάστης».
@ Το ερώτημα δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού η κυβέρνηση της Κύπρου κινείται στην κατεύθυνση μεγάλων περικοπών. Η μέθοδος παραπέμπει σε όσα συνέβησαν πριν μπει λουκέτο στην ΕΡΤ. Σε λίγες μέρες θα παραδοθεί η έρευνα της PWC που αφορά στο στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό για το ΡΙΚ το οποίο προβλέπει την ανάγκη μεγάλων περικοπών. Πληροφορίες του Τύπου στην Κύπρο μιλάνε για το κλείσιμο του ΡΙΚ 2 και πιθανώς και του Δεύτερου ραδιοφωνικού Προγράμματος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…