ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων
Το Δ.Σ. χαιρετίζει τις συναδέλφισες και τους συναδέλφους στα πρακτορεία Τύπου, που μαζικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου για συμμετοχή στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία της 16/07 και στην περιφρούρησή της.Δείξαμε την αποφασιστικότητά μας και την διάθεση για αγώνα, με στόχο να υπογράψουμε νέα ΣΣΕ. Αυτή η αποφασιστικότητα και η μαζική συμμετοχή, ανάγκασαν τους εκδότες να επιλέξουν να μην εκδοθούν τα φύλλα αυτής της ημέρας.
Αυτός ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Πέρα από το ζήτημα της υπογραφής της ΣΣΕ, έρχεται να αντιπαρατεθεί και στα σχέδια των εκδοτών που σε κάθε περίπτωση περιλαμβάνουν το «τσάκισμα» των εργατικών δικαιωμάτων. Σε όλα αυτά δεν μπορούμε να αφήσουμε απέξω τα σχέδια της κυβέρνησης που εφαρμόζει τις επιταγές της ΕΕ και των μονοπωλίων, ετοιμάζοντας νέο «χτύπημα» στο ασφαλιστικό και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ετοιμάζουν το έδαφος για να περάσουν νέα αντεργατικά μέτρα και θέλουν τους εργαζόμενους με δεμένα τα χέρια. Δεν θα τους περάσει!Καλούμε τις διοικήσεις των δύο πρακτορείων να έρθουν στο τραπέζι να συζητήσουν για την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να εξασφαλίζει τουλάχιστον ότι και η τελευταία. Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία είναι αποφασισμένοι να το επιβάλλουν.
Μεγάλη σημασία για εμάς έχει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση των άλλων σωματείων του Κλάδου και του ΠΑΜΕ, που έδωσαν το παρών στην περιφρούρηση του αγώνα μας. Την Ομοσπονδία μας, τους Λιθογράφους, τους Χαρτεργάτες, τους εργαζόμενους στη Σόφτεξ.Για άλλη μια φορά ο «Ριζοσπάστης» επέλεξε να μην κυκλοφορήσει, ανεξάρτητα από τις επιλογές των εκδοτών, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον αγώνα μας και δείχνοντας ποιος πραγματικά είναι με το μέρος των εργαζομένων.
Το Δ.Σ. θα συνεδριάσει άμεσα και θα αποφασίσει για την συνέχεια του αγώνα

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…