Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΤΑ MEDIA...

@Προβλήματα πολλά και δύσκολα φαίνεται να αντιμετωπίζει όλη η παρέα που μετέχει στο Mega, κάτι που αλληλοεμπλέκεται και με τις επιμέρους δικές τους δουλειές (ΔΟΛ του κ. Ψυχάρη, Πήγασος του κ. Μπόμπολα κ.λπ.). Αυτή ίσως να είναι και η εξήγηση για το ότι σχεδόν καθημερινά μπαίνει στα γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου ο Φώτης Μπόμπολας, όπου έχει το στρατηγείο του ο Σταύρος Ψυχάρης. Ανάμεσα στα θέματα που, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητούνται είναι και η συγχώνευση του πρακτορείου εφημερίδων «Ευρώπη», που ελέγχεται από την οικογένεια Μπόμπολα, με το πρακτορείο «Αργος», κάτι όμως που φαίνεται να έχει προβλήματα και προς το παρόν δεν προχωράει.
@Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση στο ψηφιακό μπάχαλο της τηλεόρασης είναι το ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη. Το κανάλι του αρχηγού του ΛΑΟΣ απαίτησε και πήρε πανελλαδική άδεια χωρίς κανέναν απολύτως διαγωνισμό, έπειτα από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, και τελικά στην Πελοπόννησο εκπέμπει αναλογικά! Το ΑΡΤ TV, ενώ μετά την εξασφάλιση της πανελλαδικής εκπομπής από το ΕΣΡ, χωρίς να διαθέτει άδεια για αυτό, συμφώνησε με την Digea για την ψηφιακή εκπομπή του σήματός του στην Πελοπόννησο, διαφώνησε την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δέχθηκε να πληρώνει ενοίκιο 60.000 ευρώ στην Digea για την ψηφιακή εκπομπή του στα 19 κέντρα εκπομπής. Έτσι, άνοιξε χωρίς καμία απολύτως άδεια το αναλογικό σήμα του στη συχνότητα 22 στην Πελοπόννησο, εκπέμποντας από δικούς του πομπούς! Η ΕΕΤΤ προφανώς δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για όλα αυτά.
@Το ενδεχόμενο να προκηρύξει το διαγωνισμό για τα δικαιώματα του Champions League και του  Europa League εντός του μήνα και όχι τον Αύγουστο, εξετάζει η TEAM. Οι εξελίξεις γύρω από τη συνδρομητική τηλεόραση με την πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε για τη  Nova, o ΟΤΕ προς τη Forthnet, επιταχύνει τις εξελίξεις και η TEAM  θέλει να γνωρίζει ποιος φορέας θα μεταδώσει τους αγώνες για την επόμενη 3ετία, 2015-18.
@Η παράδοση του ψηφιακού σήματος της ΝΕΡΙΤ στην Digea προκάλεσε την πρώτη ερώτηση βουλευτή στο υπουργείο Μεταφορών. Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα κατέθεσε ερώτηση στους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Σοφία Βούλτεψη, σημειώνοντας πως «μετά το αιφνιδιαστικό μαύρο της ΕΡΤ, στις επανειλημμένες ερωτήσεις μας προς το υπουργείο Επικρατείας εκδηλώσαμε τους φόβους μας ότι η Δημόσια Τηλεόραση δεν θα μπορέσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της χώρας για την ψηφιακή μετάβαση σε ολόκληρη την επικράτεια. Ουσιαστικές απαντήσεις δεν ήλθαν ποτέ. Ούτε από τον υπουργό Επικρατείας –που δήλωνε ότι μεταβιβάζει την ερώτηση “για να ενημερωθεί και αυτός!” στον αρμόδιο υφυπουργό- ούτε και από τον κ. Κεδίκογλου, που απαξιούσε να απαντήσει». Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καταγγέλλει την ανάθεση της ψηφιακής μετάβασης της ΝΕΡΙΤ στην Digea με υπογραφή της Σοφίας Βούλτεψη, ρωτώντας τους υπουργούς πότε θα μπορέσει η ΝΕΡΙΤ να αναλάβει μόνη της τη μετάδοση του ψηφιακού σήματος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…