NOVA-OTE ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ

Σε κομβικής σημασίας υπόθεση για το μέλλον της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης εξελίσσεται η εξαγορά της Nova. Η πρόταση του ΟΤΕ, την οποία πρώτη αποκάλυψε η στήλη, άλλαξε τα δεδομένα και δημιούργησε ισχυρό εμπόδιο στις φιλοδοξίες της Wind και της Vodafone, που έχουν συμμαχήσει και ελέγχουν από κοινού το 40% της Forthnet. Η διοίκηση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης, αφού αναθέσει την αποτίμηση της Forthnet Media Holdings (Nova) σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο, θα πρέπει να απαντήσει στην πρόταση του ΟΤΕ. Ο υπό γερμανικό έλεγχο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός κατέθεσε μία μη δεσμευτική πρόταση, αξίας 250-300 εκατ. ευρώ, για την εξαγορά της Nova, αφού υπάρξει συνυπολογισμός των δανείων και των ταμειακών αποθεμάτων της εταιρείας.
Αν τελικά η διοίκηση της Forthnet επιλέξει τον ΟΤΕ, ο οργανισμός, που τελεί υπό τον έλεγχο της DeutscheTelekom, θα ελέγχει πολύ μεγάλο τμήμα των τηλεπικοινωνιών και της συνδρομητικής τηλεόρασης. Θα δημιουργηθεί, δηλαδή, ένας κολοσσός με 800.000 συνδρομητές, ο οποίος θα διαπραγματεύεται αποκλειστικά για τα μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα (ChampionsLeague, EuropaLeague). Ο ΟΤΕ θα είναι παράλληλα διαφημιζόμενος στα Μέσα, ενώ θα είναι εκείνος που θα μεταφέρει δορυφορικά το σήμα των καναλιών εθνικής εμβέλειας σε όλη τη χώρα, ελέγχοντας μαζί με την Digea, όπως έδειξε η εμπειρία του λουκέτου στην ΕΡΤ, πλήρως τη μετάδοση σήματος. Μαζί με τον ΟΠΑΠ, που ελέγχει το Στοίχημα, ο ΟΤΕ θα είναι ο δεύτερος πυλώνας ισχύος στο επιχειρηματικό παιχνίδι. Αν κερδίσουν τη μάχη αυτή η Wind και η Vodafone, ο ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες και στη συνδρομητική τηλεόραση θα παραμείνει ισχυρός. Η Vodafone επενδύει στην Ευρώπη σημαντικά ποσά, εξαγοράζοντας ανάλογες εταιρείες, και με τη Wind μπορεί να προχωρήσουν σε δεύτερο χρόνο σε συγχώνευση –κάτι που θα σημάνει κι άλλες απολύσεις-, δημιουργώντας έναν ισχυρό πόλο στον νέο, αναδυόμενο τομέα τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…