ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΑ Ο ΑΝΤ1

Να τα κατακτήσει όλα επιχειρεί ο ΑΝΤ1. Την περασμένη χρονιά το Mega άντεξε στην ολομέτωπη επίθεση και με το «Κάτω Παρτάλι» και τις υπόλοιπες σειρές κράτησε την πρώτη θέση στο primetime (21.00 – 23.00). Ο ΑΝΤ1 κέρδισε τη μάχη της θεαματικότητας σε όλες τις άλλες ζώνες και κατέκτησε την πρώτη θέση με 19,1%, αφήνοντας το άλλοτε κυρίαρχο Mega δεύτερο με 18,1%. Για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά ετοιμάζει αντεπίθεση με πέντε ελληνικές σειρές, ώστε να κατακτήσει και τη ζώνη που φέρνει τα περισσότερα έσοδα, πεδίο στο οποίο όμως θα επενδύσουν και οι άλλοι σταθμοί, ο Alpha, το Star, ο ΣΚΑΪ και φυσικά το Mega.
Ο Γιάννης Λάτσιος έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος. Η στρατηγική που χάραξε προ ετών, με την αλλαγή της φυσιογνωμίας του ΑΝΤ1, πέτυχε στα περισσότερα σημεία της. Ο ΑΝΤ1 είχε ξεκινήσει προγράμματα λιτότητας πριν έρθει η «τρόικα» στην Ελλάδα, κόβοντας στον αέρα ελληνικές σειρές και οργανώνοντας προγράμματα εθελουσίας εξόδου. Κατά τη διάρκεια του Μνημονίου εμφανίστηκε να έχει περισσότερη ισχύ και χρήματα από το Mega, που αποφάσισε για να επιβιώσει να προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές στο πρόγραμμα. Την επόμενη χρονιά ο ΑΝΤ1, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης, θέλει να ανεβάσει κι άλλο τον πήχη, ώστε να επιφέρει μεγαλύτερο πλήγμα στο Mega, το οποίο πλέον αισθάνεται την «καυτή ανάσα» του Alpha. Βεβαίως, δεν είναι όλα ρόδινα στον ΑΝΤ1, αφού έχει ισχνή ενημερωτική παρουσία, με ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του αειθαλούς Γιώργου Παπαδάκη. Επίσης, την κρίσιμη στιγμή, όπως φάνηκε για δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου, δεν διστάζει να εγκαταλείπει την εικόνα της αμεροληψίας και να στηρίζει ανοικτά τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφή που θα ερχόταν στη χώρα αν επικρατούσε στις ευρωεκλογές του 2014, με την υπογραφή του Νίκου Ρογκάκου.
Ο ανταγωνισμός στην τηλεθέαση
2013-20142012-2013
ANT119,1%17,2%
Mega18,1%20%
Alpha16,2%13,7%
Star11,1%10,1%
Πηγή: ΑΝΤ1 / Nielsen, σύνολο κοινού

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…