ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΕΗ...ΕΞΠΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΥΠΟ

@Πάνω από δύο χρόνια παραμένουν ανεξόφλητες οι δεδουλευμένες αποδοχές του συνόλου σχεδόν του προσωπικού (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί) της εφημερίδας «Εξπρές», παρά τις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τις διεκδικήσεις τους, αλλά δεν εφαρμόζονται. Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αλλά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο 46 χλμ. της λεωφ. Λαυρίου τα πιεστήρια της «Εξπρές – Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ» λειτουργούν ακατάπαυστα, αλλά χωρίς άδεια λειτουργίας της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής , η οποία έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2008. Εκτός από τα πιεστήρια, λειτουργεί απρόσκοπτα και ο ιστότοπος express.gr. Η παραπάνω διαπίστωση ανήκει στους αρμόδιους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Ανατολικής Αττικής και Βορείου Αιγαίου (ΣΕΠΕ), οι οποίοι σε έρευνά τους, τον παρελθόντα Ιούνιο, διαπίστωσαν, ότι τα πιεστήρια στερούνται αδείας λειτουργίας, τους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση από την ΔΕΗ και λειτουργούν από ιδιωτική εγκατάσταση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άδεια λειτουργίας!
Μετά από αυτά, οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στο Τ.Α. Κερατέας, προκειμένου να εκτελεστεί η απόφαση του ΣΕΠΕ, η οποία τους έχει κοινοποιηθεί, για προσωρινή τριήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, σύμφωνα με τον νόμο 3996/2011 (άρθρα 23, 24). Όμως επειδή περνούν οι μέρες και δεν παρατηρείται καμμία εξέλιξη, οι συντάκτες, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι, υποχρεώθηκαν να καταγγείλουν εγγράφως, στις 23 Ιουλίου, την όλη κατάσταση στους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια. Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει εκτελεστεί η απόφαση από την Αστυνομία και τα πάντα στο πιεστήριο και το express.gr λειτουργούν, ως… νόμιμα. Typologies.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…