Συκοφαντείτε, στο τέλος κάτι θα μείνει

Διαβάζεις τον τίτλο «Διορίζει ο ένας τα παιδιά του άλλου» με υπέρτιτλο το «Ευρωβουλευτές και συνδικαλιστές από Χρυσή Αυγή και ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ» στο «Πρώτο Θέμα» και αναφωνείς, δικαίως: «όλοι ίδιοι είναι τελικά».


Ο πρόλογος του ρεπορτάζ δε, εξοργίζει ακόμα και τον πιο ήρεμο αναγνώστη. «Εκτός από τον μισθό των 15.000 ευρώ, κάθε ευρωβουλευτής μοιράζεται άλλα 21.000 ευρώ τον μήνα με συζύγους, φίλους και συγγενείς». Σήψη και πολιτική δυσωδία. Και συνεχίζει η καλή εφημερίδα που προσφέρει κάθε εβδομάδα πολλά κουπόνια για σούπερ μάρκετ. «Χωρίς ίσως να το γνωρίζουν, αν και θα έπρεπε γενικά να είναι υποψιασμένοι, οι Ελληνες ψηφοφόροι στις 25 του περασμένου Μάη έστειλαν στις Βρυξέλλες με τις επιλογές τους μαζί με τους ευρωβουλευτές και… στενούς συγγενείς αρκετών εξ αυτών. Για την ακρίβεια, ευρωβουλευτές διαφόρων κομμάτων βρήκαν ευκαιρία να αποκαταστήσουν, με την εκλογή τους στο Ευρωκοινοβούλιο, συζύγους, παιδιά, συγγενείς διαφόρων ειδών και κομματικούς φίλους. Αποδεικνύεται έτσι ότι για μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας η ενασχόληση με την πολιτική είναι και ένα μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης σχεδόν ολόκληρης της οικογένειάς τους».

Ντροπή. Και ντροπή όχι για τη Χρυσή Αυγή ή το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ που άλλα ευαγγελίζεται, με άλλο ήθος επιθυμεί να αναλάβει την εξουσία. Συνεχίζεις λοιπόν να διαβάζεις το ρεπορτάζ και, ω δια μαγείας, τι ανακαλύπτεις; Πως τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακριβώς έτσι. «Δεν διορίστηκαν ακόμα και μάλλον δεν θα διοριστούν οι σύζυγοι των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως να μην ήταν καν αυτός ο σκοπός τους από την αρχή» γράφει η εφημερίδα και αρχίζει και τρελαίνεται ο αναγνώστης. Τότε τι; «Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η έντονη παρουσία του συζύγου της κυ­ρίας Σοφίας Σακοράφα, κ. Κωνσταντίνου Μπιτσάνη» σημειώνει το «Πρώτο Θέμα». Σε χρόνο dt ο «διορισμός» υποβιβάζεται σε «έντονη παρουσία». Τι απαντάει η ευρωβουλευτής: «Είμαστε μαζί περίπου 25-30 χρόνια, αλίμονο αν χωρίσουμε στα 60 μας, επειδή εγώ τώρα έγινα ευρωβουλευτής, προς Θεού! Ο ρόλος του συζύγου μου είναι συμβουλευτικός. Βρίσκεται κοντά μου, μου συμπαραστέκεται, όπως έκανε πάντα, ρωτάω την άποψή του, όμως δεν πληρώνεται από πουθενά» δηλώνει η κυρία Σακοράφα.
Και η δεύτερη σύζυγος; Η σύζυγος του κ. Κώστα Χρυσόγονου, Ελένη Μυλωνά. Τι έκανε αυτή; Τίποτε, απλώς... εμφανίστηκε στις Βρυξέλλες. «Δεν έχει εντοπιστεί ωστόσο κάποιος θεσμικός ρόλος της» σημειώνει απλώς η εφημερίδα.

Κι εδώ τελειώνει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ωραίο, έτσι; 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…