ΨΗΦΑΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η Δ.Ο.Ε.

Το λανσάρισμα ψηφιακού τηλεοπτικού δικτύου μέσα στα επόμενα χρόνια φαίνεται πως σχεδιάζουν υψηλόβαθμα στελέχη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο κορυφαίος αθλητικός οργανισμός έχει ήδη ολοκληρώσει μελέτη βιωσιμότητας ενός διαδικτυακού καναλιού που θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αν το πρότζεκτ πάρει την έγκριση των μελών στην επόμενη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής, τον Δεκέμβριο, τότε θα ανάψει το πράσινο φως για να επενδυθούν έως και 100 εκατ. δολάρια στη δημιουργία ενός καναλιού που θα προσφέρει μια μίξη ζωντανού και on demand προγράμματος, που φυσικά θα αφορά τα Ολυμπιακά σπορ. Το όλο εγχείρημα βασίζεται στην διαδεδομένη πρακτική, των τελευταίων ετών, της δημιουργίας ψηφιακών καναλιών (βλέπε Netflix, Hulu) τα οποία δεν αναζητούν την συνεργασία συνδρομητικών ή καλωδιακών δικτύων αλλά εκπέμπουν μέσω streaming απευθείας στον καταναλωτή, είτε σε υπολογιστές, είτε σε κινητές συσκευές, είτε στις σύγχρονες τηλεοράσεις. Ο υπεύθυνος στη ΔΟΕ για τα τηλεοπτικά, Τίμο Λούμε, ανέφερε σε συνέντευξή του πως «η Επιτροπή θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την απαραίτητη αρχική επένδυση».
Τα κονδύλι θα προέρχεται από τα έξτρα 100 εκατ. δολ. που συμφωνήθηκε να καταβάλει το αμερικανικό δίκτυο NBC (όρος του τελευταίου συμβολαίου που υπέγραψαν οι δύο πλευρές), τα οποία υποχρεωτικά πρέπει να επενδυθούν στην προώθηση τού Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών αξιών. Όπως είπε ο Λούμε, «ο αρχικός σκοπός του δικτύου δεν θα είναι να φέρει έσοδα αλλά να δημιουργήσει ένα ισχυρό περιουσιακό στοιχείο. Αργότερα, θα αναζητηθούν εταιρικοί συνεργάτες που θα γίνουν χορηγοί προγράμματος και τηλεοπτικοί συνεργάτες που θα αγοράζουν το περιεχόμενο».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…