Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΣΡ...

@Δύο νέες αποφάσεις του ΕΣΡ προκαλούν πλήθος ερωτημάτων για τη στάση του Συμβουλίου. Η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή τιμώρησε πρώτη φορά περιστατικό αποχώρησης βουλευτή από τηλεοπτικό πάνελ, χωρίς να υπάρχει θιγόμενος! Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ στο Star για το τηλεοπτικό επεισόδιο ανάμεσα στον Νότη Μαριά των ΑΝΕΛ και τον Νίκο Χατζηνικολάου, το βράδυ που η εκπομπή κατέκτησε την πρώτη θέση της θεαματικότητας. Η αντιπαράθεση ήταν για τα ποσοστά του κόμματος στις Ευρωεκλογές και ο βουλευτής αποχώρησε από το στούντιο ύστερα από τα έντονα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου. Αν και ο Νότης Μαριάς δήλωσε εγγράφως στην Αρχή πως δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα, το ΕΣΡ έριξε το πρόστιμο των 30.000 ευρώ, λέγοντας πως ο παρουσιαστής δεν έδειξε την προσήκουσα ευγένεια! ΤΡΑΓΚΑΣ-REAL Η δεύτερη απόφαση, για επιβολή σύστασης, αφορούσε την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στον Real. Οι επίμαχες φράσεις ήταν: «η κυβέρνηση συνεργαζόμενη με τις δυνάμεις κατοχής και το Βερολίνο…», «δολοφονούν εν ψυχρώ τον ελληνικό πληθυσμό…», «παρακαλώντας να αναχαιτιστεί ο ποταμός αίματος από τη σφαγή των κατοίκων», «σπρώχνουν χιλιάδες ανθρώπους στις φυλακές», «μιλάμε για απόλυτη κατοχή», «γλείφουν τα πόδια των ξένων» και άλλες παρόμοιες. Το ΕΣΡ έκρινε πως «πρόδηλον είναι ότι τα εν λόγω μεταφορικά σχήματα είναι ικανά να δημιουργήσουν σύγχυση στο κοινό»! Και στη μία περίπτωση και στην άλλη το ΕΣΡ κάνει ένα τεράστιο άλμα και πλέον κρίνει τη στάση του σώματος των δημοσιογράφων και μετράει τις λέξεις τους με το υποδεκάμετρο!
@Για δεύτερη συνεχή χρονιά η διαφημιστική δαπάνη στα ΜΜΕ παρουσιάζει άνοδο, με την τηλεόραση να κατέχει πλέον άνω του 50% της συνολικής διαφήμισης. Το 2013 τα μεικτά διαφημιστικά έσοδα έφτασαν το 1,1 δισ. ευρώ, με αύξηση κατά 28% σε σχέση με το 2012. Από αυτά, τα 571,4 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν στην τηλεόραση. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν και τα έσοδα της ψηφιακής διαφήμισης, σε αντίθεση με τον περιοδικό Τύπο, που είχε συνεχόμενες απώλειες. Το 2014 η ανοδική τροχιά στην τηλεόραση συνεχίστηκε, με τα διαφημιστικά έσοδα να ανέρχονται μέχρι τον Αύγουστο στα 812,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 416 απορρόφησε η τηλεόραση.
@Ποσό 16.873.357 ευρώ μοιράζονται τα ασφαλιστικά ταμεία του αγγελιοσήμου και οι συνδικαλιστικές ενώσεις για το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Την έγκριση της τελευταίας δόσης του έτους έδωσε το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, τα 11.787.405,61 ευρώ κατευθύνονται στα ασφαλιστικά ταμεία του αγγελιοσήμου και τα 4.264.470,25 ευρώ στις συνδικαλιστικές ενώσεις.
ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις πρακτικές που ακολουθεί ο «εκδότης» Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, ο οποίος για πολλά χρόνια «ανοίγει» και «κλείνει» εφημερίδες εν μια νυκτί. Πληροφορούμαστε, από δημοσιεύματα στον Τύπο, ότι ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, που αποφυλακίστηκε είτε λόγω «αυτοκτονικού ιδεασμού» είτε λόγω «προβλημάτων υγείας» σχεδιάζει νέα εκδοτική προσπάθεια με έκδοση κυριακάτικης εφημερίδας. Υπενθυμίζουμε, ότι ο συγκεκριμένος «εκδότης» έχει προβεί στη συγκεκριμένη πρακτική και στο παρελθόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (Sportime, Tempo, Εξέδρα των Σπορ κ.λπ.). Τα αποτελέσματα ήταν απολύτως καταστροφικά για όλους. Τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του απαξιώνονται σε συντομότατο χρόνο, οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και τα ασφαλιστικά ταμεία συσσωρεύουν χρέη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…