ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ..ΦΕΛΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΛΑΘΙΑ

@Το ψηφιακό αλαλούμ, κυρίως η μαύρη οθόνη σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου, έφερε το ζήτημα της ψηφιακής κάλυψης στη Βουλή. Η αρμόδια υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στην ερώτηση του ανεξάρτητου, πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Καπερνάρου για το ότι το 40% των περιοχών βρίσκεται εκτός ψηφιακής κάλυψης, μίλησε για «επικαιροποιημένο χάρτη συχνοτήτων»! Βέβαια, η μαύρη οθόνη στη Μακεδονία και στην Πελοπόννησο, όπως και η κάλυψη της Θράκης με τουρκικά τηλεοπτικά σήματα, οφείλονται στο ότι το υπουργείο Μεταφορών και η ΕΕΤΤ το 2012 αποδέχθηκαν την πρόταση της Digea να υπάρχουν μόνο 156 σημεία εκπομπής για την ψηφιακή τηλεόραση και όχι 352 που προέβλεπε η πρόταση του καθηγητή Αθ. Κανάτα. Για λόγους οικονομίας, η Digea είναι υποχρεωμένη να στήσει ψηφιακούς πομπούς σε λιγότερα σημεία και έτσι το 40% της χώρας μένει ακάλυπτο! Η κυβερνητική εκπρόσωπος ίσως να μη γνώριζε όλες αυτές τις σημαντικές πληροφορίες και έτσι έμπλεξε έναν «νέο, επικαιροποιημένο» χάρτη συχνοτήτων με τις παρεμβολές που δέχεται η Μακεδονία από τα τουρκικά κανάλια. Κάτι που συμβαίνει επειδή η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει ακόμη στον διεθνή συντονισμό ψηφιακών συχνοτήτων. Η Τουρκία εκπέμπει ακόμη αναλογικά και το σήμα της φθάνει παντού μέσω δορυφόρων. Η Ελλάδα δεν έχει κατοχυρώσει ακόμη τις ψηφιακές συχνότητες, κάτι που θα γίνει το προσεχές διάστημα.
@Τρόπους να νομιμοποιήσουν την παρουσία 100-200 συμβασιούχων αναζητούν στη ΝΕΡΙΤ. Καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρνηθεί την πρόσληψη νέων συμβασιούχων, έπεσε η ιδέα να συναφθεί μια σύμβαση έργου διάρκειας… πέντε ετών με τον σκληρό πυρήνα των εργαζομένων που βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο και υποστηρίζουν την κυβέρνηση.
 @Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελούμενη από τους: Γιάννη Μαγκριώτη, Κυριάκο Μερελή και Λάζαρο Πίτκα, συναντήθηκαν με τονΓενικό Διευθυντή Περιφερειακού και Τοπικού Περιεχομένου (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) κ. Τραϊανό Χατζηδημητρίου και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στη ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ τόνισε: « Η απογοήτευση για τη μη λειτουργία της «ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης» είναι καθολική. Παρ’ όλες τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και δεσμεύσεις οι καθυστερήσεις και η αδράνεια, δεν έχουν επιτρέψει ακόμη να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης των πρώτων 60 εργαζομένων που θα στελεχώσουν τη «ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης». Η Θεσσαλονίκη, η Ελληνική περιφέρεια συνεχίζει να στερείται ένα σημαντικό βήμα προβολής, διαλόγου και ανάπτυξης.
@Πρόσωπα του κομματικού προωθούνται για την ηγεσία της κυβερνητικής ραδιοτηλεόρασης ΝΕΡΙΤ. Πρόκειται για τους Σεραφείμ Τσόκα που φαίνεται να έχει προβάδισμα και τον Πάτροκλο Γεωργιάδη, οι οποίοι έχουν διατελέσει γενικοί γραμματείς ή περιφερειάρχες. Στόχος είναι η απόλυτη εξυπηρέτηση της πολιτικής γραμμής του Μεγάρου Μαξίμου από τη ΝΕΡΙΤ στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…