ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΚΓΡΟΤΗΜΑΤΑ...

@Η αιφνιδιαστική αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των διαφημίσεων με τον νόμο του Αυγούστου δημιουργεί ήδη προβλήματα στην αγορά με αφορμή την απόδοση και την τιμολόγηση του αγγελιοσήμου! Η αλλαγή, που παρουσιάστηκε από τα κυβερνητικά στελέχη ως «κατάργηση του φαύλου καθεστώτος των επιστροφών», έχει ήδη δημιουργήσει σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ καναλιών και διαφημιστικών εταιρειών. Βέβαια, το καθεστώς των επιστροφών δεν έχει καταργηθεί, αφού τελικά η κυβέρνηση αποδέχθηκε στο παρά ένα της ψήφισης της τροπολογίας να προστεθεί αμοιβή 4% για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των διαφημιστικών εταιρειών. Στην ουσία, απόλυτα κερδισμένοι είναι οι καναλάρχες και οι εκδότες των οποίων οι εταιρείες μετατρέπονται σε mediashops, που θα διαπραγματεύονται απευθείας με τους διαφημιζομένους τις διαφημίσεις, το κόστος και την προβολή τους σε ένα ή πολλά Μέσα της εταιρείας τους.Η πρώτη αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο κλάδους έγινε επί της ερμηνείας για την τιμολόγηση του αγγελιοσήμου του περασμένου Αυγούστου. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ενημέρωσαν τις διαφημιστικές πως θα στείλουν νέα τιμολόγια, στα οποία δεν θα ισχύει η έκπτωση μεσολάβησης της διαφημιστικής. Νομικοί των καναλιών υποστηρίζουν πως οι αλλαγές που επιφέρει ο νόμος 4279/2014 στην τιμολόγηση του αγγελιοσήμου ισχύουν από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2014 και όχι από τον Ιούνιο του 2015, οπότε και θα αρχίσει η ισχύς του για τις διαφημίσεις. Η ερμηνεία αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΕΔΕΕ.
@Σε κλοιό δικαστικών διεκδικήσεων βρίσκεται ο εκδότης του «Αγγελιοφόρου», Αλέξανδρος Μπακατσέλος...Για πρώτη φορά μετά το πογκρόμ των τελευταίων ετών, που ο ίδιος εξαπέλυσε και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν από το χάρτη των ΜΜΕ γύρω στις 300 θέσεις εργασίας, ο επικεφαλής του εκδοτικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης ​υποχρεώνεται να προσέλθει στις δικαστικές αίθουσες. Τώρα καλείται, πλέον, να έρθει αντιμέτωπος με τις δυναμικές και οργανωμένες αντιδράσεις των ιδίων των εργαζομένων του, που έχουν προσφύγει δικαστικώς εναντίον του, έπειτα από πολύμηνη ανοχή. Δέκα μέλη του προσωπικού της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο» και τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής», έχουν καταθέσει έως τώρα τρεις διαφορετικές αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά του γνωστού εκδότη. Τι ζητούν; Να τους δοθούν οι καθυστερούμενες αποδοχές τους, αλλά και να διακοπεί η εκ περιτροπής εργασία που έχει επιβληθεί από τον Ιούλιο στις δύο εφημερίδες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…