ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ..ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

@Η δεύτερη δικαστική απόφαση που κηρύσσει τις μαζικές απολύσεις 2.600 υπαλλήλων της ΕΡΤ άκυρες στριμώχνει άγρια την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Το Πρωτοδικείο Αθηνών όχι μόνο έκρινε άκυρες τις απολύσεις του Ιουνίου του 2013, όπως είχε κάνει και το δικαστήριο του Ηρακλείου, αλλά διέταξε και την επαναπρόσληψη των εργαζομένων στον «διάδοχο» τηλεοπτικό φορέα, τη ΝΕΡΙΤ, καθώς και την πληρωμή επιπλέον ποσών ως τόκων υπερημερίας. Ακόμη, το Δημόσιο θα πληρώνει πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μέρα που δεν θα εφαρμόζει τη δικαστική απόφαση επαναπρόσληψης των εργαζομένων που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Οι δύο διαδοχικές δικαστικές αποφάσεις φέρνουν το Μαξίμου μπροστά σε τεράστιες ευθύνες, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να πληρώσει στους απολυμένους επιπλέον ποσά από τις αποζημιώσεις, θα πληρώνει δε και πρόστιμο.
Η ζημία από το λουκέτο στην ΕΡΤ συνεχίζεται. Η ευθύνη του Μαξίμου είναι ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφθεί κανείς πως ήταν γνωστό ότι οι μαζικές απολύσεις παραβιάζουν έναν από τους βασικούς νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αποτυχία της κυβέρνησης είναι διπλή. Αφενός, χάνει τη μάχη των απολύσεων και, αφετέρου, η ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί ακόμη να λειτουργήσει με κανονικό προσωπικό. Για τις περιβόητες προσλήψεις, με ή χωρίς ΑΣΕΠ, έγινε ήδη παρέμβαση του Εισαγγελέα, με τη διαταγή της προϊσταμένης της Εισαγγελείς Πρωτοδικών Π. Φάκου να γίνει εισαγγελική έρευνα για τους όρους των προκηρύξεων. Τόσο οι καταγγελίες για το 20% των προσλήψεων που θα γίνουν εκτός των όρων της προκήρυξης όσο και οι αλληλοκαταγγελίες για υποψηφίους που δεν πληρούν τους όρους της προκήρυξης αποκαλύπτουν το μεγάλο κυβερνητικό φιάσκο στη δημιουργία του νέου, «ανεξάρτητου» τηλεοπτικού φορέα. Στο μεταξύ η αποκάλυψη του «Π» της περασμένης Κυριακής, στο μεταξύ, για την αποδεδειγμένη κερδοφορία της ΕΡΤ, καθώς και οι δηλώσεις των δύο πρώην ανώτατων στελεχών Ν. Σίμου και Θ. Παπαγεωργίου, έχουν ξεσηκώσει σάλο αντιδράσεων. Η Ομοσπονδία των δημοσιογράφων δηλώνει πως θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη με τα στοιχεία της κερδοφορίας, ενώ πολλοί θέτουν πλέον ζήτημα ευθυνών για τη ζημία που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο.
δημιουργός του “Παρασκηνίου”- της εκπομπής σύμβολο της ΕΡΤ-Λάκης Παπαστάθης περιλαμβάνεται στη λίστα των προσκεκλημένων του Ραδιομεγάρου στην γιορτή που διοργανώνει η κυβερνητική τηλεόραση για τα 60 χρόνια του Τρίτου Προγράμματος. Εχουν ακόμη προσκληθεί ο τελευταίος διευθυντής του Τρίτου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής, οι συγγραφείς Θανάσης Νιάρχος, Ζυράννα Ζατέλη, κ.α. .Ακόμη έχουν προσκληθεί οι παραιτηθέντες, Αντώνης Μακρυδημήτρης, και Ροδόλφος Μορώνης, μέλη του ΔΣ, οι γενικοί διευθυντές της κυβερνητικής ραδιοτηλεόρασης, μικρή ομάδα εργαζομένων στη ΝΕΡΙΤ, και επιλεγμένα Μέσα Ενημέρωσης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…