ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΡΤ..

@Διευκρινίσεις για την αλλαγή χαρακτήρα των σταθμών σύμφωνα με τον νέο νόμο έδωσε το ΕΣΡ. Σύμφωνα με αυτές, οι ενημερωτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί μπορούν να αλλάξουν τον χαρακτήρα τους σε μή ενημερωτικό, αν το επιθυμούν, μία και μοναδική φορά. Αυτό μπορεί να γίνει με υποβολή υπεύθυνης δήλωσης και κατάθεση του νέου προγράμματός τους. Αντιθέτως, οι μη ενημερωτικοί σταθμοί δεν μπορούν να αλλάξουν τον χαρακτήρα τους. Το ΕΣΡ διευκρίνισε επίσης ότι επιτρέπεται από τις 9.00 το βράδυ έως τις 7.00 το πρωί η προβολή διαφημίσεων αστρολογίας, δεν επιτρέπεται ωστόσο η προβολή εκπομπών τηλεπωλήσεων αστρολογίας.
@Ο φάκελος που έχει σχηματιστεί βρίσκεται στα χέρια της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Παναγιώτα Φάκου και αναμένεται να αποτελέσει νέο σκέλος σε ήδη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση που αφορά τη νέα δημόσια τηλεόραση και τον τρόπο με τον οποίο επιλέχθηκε το προσωπικό της. Στα στοιχεία που έχει στα χέρια της η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται στοιχεία που αφορούν ενδεχόμενη παραβίαση των όρων της προκήρυξης για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ. Επίσης εμπεριέχονται καταγγελίες για πριμοδοτήσεις "φωτογραφικού" τύπου για συγκεκριμένους υποψηφίους καθώς και "μαγειρεμένοι" αποκλεισμοί άλλων υποψηφίων δημοσιογράφων. Τα νέα στοιχεία θα συσχετιστούν με την ήδη ανοιχτή δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες περί χρήσης πλαστών πιστοποιητικών από υποψηφίους στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ. Η κα Φάκου έχει δώσει εντολή να ερευνηθεί αν τελέστηκαν κακουργήματα ή πλημμελήματα. Αυτή η εντολή αφορά πλέον και τις νέες καταγγελίες, ενώ στην περίπτωση που η δικαστική έρευνα αποδώσει καρπούς θεωρείται βέβαιο ότι ο σχετικός διαγωνισμός, του οποίου το αδιάβλητο ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, θα τιναχτεί στον αέρα, πέρα από τις ενδεχόμενες όποιες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων. Επισημαίνεται ότι την έρευνα διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Στέφανος Μπαξεβάνης, ο οποίος ήδη έχει αναθέσει στον 4ο Πταισματοδίκη Αθηνών να συγκεντρώσει στοιχεία και να λάβει καταθέσεις των εμπλεκομένων.
 @Απόφαση-βόμβα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ακυρώνει τις απολύσεις 10 απολυμένων που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο και υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων τοποθετώντάς τους στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς. Η απόφαση με αριθμό 2732/2014) που δικαιώνει τους απολυμένους που είχαν προσφύγει με δικηγόρο τη Ντορίνα Κορακά, είναι πολύ σημαντική και αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του δημοσίου.
@Η τελευταία μέτρηση του Καλοκαιριού από τη Nielsen καταγράφει χαμηλές πτήσεις τηλεθέασης για τον ΑΝΤ1 που σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα εμφανίζει μειωμένη τηλεθέαση. Σε αντίθεση με το Mega που διατηρείται σταθερός και τον Alpha, το Star και ο ΣΚΑΙ εμφανίζουν ελαφριά άνοδο της θεαματικότητας του. Η μάχη τηλεθέασης αρχίζει από αυτή την εβδομάδα με την έναρξη των ενημερωτικών εκπομπών. 25/8-31/8/2014 18/8 – 24/8/2014 Mega 18,5% 18,5% ANT1 13,9% 14,1% Alpha 12,1% 12,1% Star 10,4% 9,9% ΣΚΑΪ 9,1% 8,8% Ν 5,3% 5,2% N Sports 3,1% 3,4% E-TV 2,6% 2,7% Μακεδονία TV 0,7% 0,7% Πηγή: Nielsen

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…