ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η τηλεόραση αγαπάει τα νούμερα

@Τα νούμερα λατρεύουν το γυαλί της τηλεόρασης και η τηλεόραση λατρεύει τα νούμερα (που της δίνουν νούμερα). Οι καραγκιόζηδες που φτύνουν τα τηλεοπτικό κοινό, κινδυνολογούν, κάνουν δηλώσεις για πτωχεύσεις, για οικονομικά κραχ, για τραπεζικές αποσύρσεις, για λιμούς, λοιμούς και καταποντισμούς, επικρίνονται δήθεν από σχολιαστές, αλλά είναι η τροφή των μίντια. Ο καραγκιοζάκος που βρίσκεται σε συνεχή εμπόλεμη κατάσταση λογοδιάρροιας είναι το υπ’ αριθμό Ένα νούμερο σε ζήτηση από τα ραδιοτηλεοπτικά μίντια. Εκεί μετράει, εκεί πουλάει και εκεί μιλάει. 
Δεν έχει τόση σημασία τι λέει, έχει σημασία ο τρόπος που εκφέρεται ο λόγος του, επιπέδου και μορφής Δελφιναρίου. Γι’ αυτό και βλέπουμε/ακούμε μόνο τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του. Σκεφτείτε πόσες φορές έχει μιλήσει ο.. καραγκιοζάκος σε έντυπα Μέσα; Πόσες συνεντεύξεις του έχετε διαβάσει σε εφημερίδες; Ελάχιστες έως καμία! Αντίθετα ο σωστός κατραγκιοζάκος πλημμυρίζει τα ερτζιανά και φτιάχνει νούμερα. Εκεί είναι το βασίλειό του και εκεί του δίνουν βήμα διασκεδαστή.
- από το harddog
@
Ο «εκδότης» Μιχάλης Ανδρουλιδάκης και οι καταγγελίες της ΕΣΗΕΑ για τις πρακτικές και τα νέα σχέδια του Μισέλ
Η Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις πρακτικές που ακολουθεί ο «εκδότης» Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, ο οποίος για πολλά χρόνια «ανοίγει» και «κλείνει» εφημερίδες εν μια νυκτί.
Κυκλοφόρησε, από δημοσιεύματα στον Τύπο, ότι ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, που αποφυλακίστηκε είτε λόγω «αυτοκτονικού ιδεασμού» είτε λόγω «προβλημάτων υγείας» σχεδιάζει νέα εκδοτική προσπάθεια με έκδοση κυριακάτικης εφημερίδας. Υπενθυμίζουμε, ότι ο συγκεκριμένος «εκδότης» έχει προβεί στη συγκεκριμένη πρακτική και στο παρελθόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (Sportime, Tempo, Εξέδρα των Σπορ κ.λπ.). Τα αποτελέσματα ήταν απολύτως καταστροφικά για όλους. Τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του απαξιώνονται σε συντομότατο χρόνο, οι.. εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και τα ασφαλιστικά ταμεία συσσωρεύουν χρέη.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στους εργαζόμενους της «Εξέδρας των Σπορ», σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, ο συγκεκριμένος εκδότης οφείλει 450.000 ευρώ!
Η ΕΣΗΕΑ καλεί την Πολιτεία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να ασχοληθούν επισταμένως με την περίπτωση Ανδρουλιδάκη. Είναι ανεπίτρεπτο ο συγκεκριμένος «εκδότης» να σχεδιάζει νέα εγχειρήματα χρησιμοποιώντας νομικά τερτίπια τη στιγμή που δεν έχει εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η ασυδοσία και η πειρατική συμπεριφορά πρέπει, επιτέλους, να λάβει τέλος. Όχι άλλες θνησιγενείς επιχειρήσεις στον Τύπο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…