ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ SWITCH OFF ...

@Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η περίοδος διαπραγμάτευσης των περιφερειακών καναλιών με την Digea για το κόστος ενοικίου των ψηφιακών συχνοτήτων. Το ψηφιακό αλαλούμ στην Αττική ξέσπασε στις αρχές Αυγούστου, όταν τα περιφερειακά κανάλια αντέδρασαν στο υψηλό ενοίκιο που προέβλεπε η σύμβαση της Digea, με αποτέλεσμα να αρνηθούν να την υπογράψουν. Ο πάροχος δικτύου των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών δεν δέχθηκε καμία αλλαγή, παραπέμποντας τους σταθμούς στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί έως το τέλος του μήνα από τους σταθμούς, αλλά το ζήτημα παραμένει ανοιχτό στην ΕΕΤΤ. Η πολιτική επιλογή να παραδοθεί το σύνολο των ψηφιακών συχνοτήτων σε έναν παίκτη της αγοράς, που έχει μάλιστα μετόχους τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, με όρους που διαμόρφωσαν οι ίδιοι οι καναλάρχες, προκαλεί πλέον σοβαρές επιπτώσεις. Η Digea επιμένει πως το ενοίκιο είναι καθορισμένο με βάση τον τύπο του λεγόμενου ΑΟΤ (Ανώτατο Όριο Τιμής), που το ενέκρινε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Οι σταθμοί που δεν υπέγραφαν «απειλήθηκαν» με διακοπή της ψηφιακής μετάδοσης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Από την πλευρά τους, οι σταθμοί ζητάνε από την ΕΕΤΤ να προχωρήσει σε οικονομικό έλεγχο του δικτύου λειτουργίας της Digea προκειμένου να προκύψει το ΑΟΤ, καθώς εκτιμούν πως τα κόστη δεν είναι πραγματικά.
@Δελτίο Τύπου...Στις 19 Δεκεμβρίου 2014 ολοκληρώνεται η πλήρης μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή τηλεόραση, ενώ η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία ολοκληρώνεται η μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή βρίσκεται προς δημοσίευση.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ «SWITCH-OFF»
31 Οκτωβρίου 2014: Κεντρική Μακεδονία / Θεσσαλία / τμήμα Στερεάς Ελλάδας
28 Νοεμβρίου 2014: Ήπειρος / Δυτική Μακεδονία / Ιόνιο / Αιτωλοακαρνανία
19 Δεκεμβρίου 2014: Κρήτη / Κυκλάδες / Δωδεκάνησα / Σάμος & Ικαρία
Από τις 19 Δεκεμβρίου οι πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα θα λαμβάνουν πλέον μόνο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στις τηλεοράσεις τους.

Τέλος το αναλογικό σήμα, η Ελλάδα περνάει σε μία νέα εποχή

Σε μόλις 176 ημέρες, δηλαδή σε λιγότερο από 6 μήνες, το ψηφιακό σήμα θα έχει καλύψει τουλάχιστον το 96% του ελληνικού πληθυσμού!Σημειώνεται πως βάσει της αρχικής προκήρυξης για την αδειοδότηση του Παρόχου Δικτύου το όλο εγχείρημα θα διαρκούσε 210 ημέρες, συμπιέστηκε όμως κατά περίπου ένα μήνα το συνολικό χρονοδιάγραμμα.Πρόκειται για «χρόνο-ρεκόρ» σε σχέση με τα πανευρωπαϊκά δεδομένα.
Συγκεκριμένα, στην Ιρλανδία η μετάβαση ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε σε ένα χρόνο, στη Νορβηγία η μετάβαση ξεκίνησε το 2007 και ολοκληρώθηκε σε δυο χρόνια, στο Ηνωμένο Βασίλειο η μετάβαση ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2012. Η χώρα μας θα έχει πραγματοποιήσει την πιο σύντομη τελική ψηφιακή μετάβαση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…