Σφοδρή αντιπαράθεση ΕΔΟΕΑΠ -Ντινόπουλου

@Απέρριψε τελικά το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ομόφωνα το αίτημα του υφυπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου να σταματήσει η προαιρετική ασφάλιση του στο ταμείο των ΜΜΕ και η αίτησή του να συνεχίσει να ασφαλίζεται ως κανονικό μέλος. Καταλογίστηκαν επίσης οι εισφορές του από το 2008 και μετά ως ασφαλισμένος στο καθεστώς της προαιρετικής ασφάλισης στο ποσό των 17. 138 ευρώ. Η ανακοίνωση του οργανισμού προκάλεσε νέα σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του ΕΔΟΕΑΠ και του πρώην δημοσιογράφου. Ο ίδιος ο Αργύρης Ντινόπουλος με δυο απαντήσεις του, οι οποίες αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση των «Τυπολογιών» , υποστηρίζει πως ουδέποτε ζήτησε να ασφαλιστεί ως “άνεργος” στο ταμείο. Αντιθέτως ο ΕΔΟΕΑΠ έκανε 10 μήνες να του απαντήσει στο αίτημα του. Από τη δική του πλευρά ο ΕΔΟΕΑΠ υποστηρίζει πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος ασφάλισης σε δημοσιογράφους που δεν έχουν μισθωτή σχέση με ΜΜΕ. Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ κάλεσε παράλληλα τον υφυπουργό να καταθέσει μέσα σε 15 ημέρες αποδεικτικά στοιχεία ότι δεν είναι παράλληλα ασφαλισμένος και το ταμείο των Νομικών! Ο Αργύρης Ντινόπουλος στο μεταξύ δήλωσε πως θα καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά της εφημερίδας των Συντακτών στην οποία το θέμα της αίτησης του για ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ έγινε πρωτοσέλιδο.
ΗΓΗ: “Εφημερίδα των Συντακτών” του Δημήτρη Τρίμη Ακλόνητα και συντριπτικά είναι τα στοιχεία που παραθέτει η διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) σχετικά με την υπόθεση του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, η οποία ήδη από την περασμένη βδομάδα απασχολεί πολλά ΜΜΕ.Ο υπουργός καταφεύγει σε κινήσεις αντιπερισπασμού, εκδίδοντας όλη μέρα χθες ανακοινώσεις, δηλώσεις στον Τύπο, και καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές εναντίον της εφημερίδας μας και εναντίον του ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να εμφανιστεί ως θύμα κάποιας «πολιτικής σκευωρίας», όπως είπε χθες το απόγευμα στον ΣΚΑΪ TV. Το μόνο που δεν δήλωσε ώς τώρα είναι ότι ο όρος «προαιρετική ασφάλιση» (δηλ. αυτασφάλιση μάξιμουμ επί 5 χρόνια στην περίπτωσή του, σύμφωνα με τον νόμο) σημαίνει «άμα θέλω πληρώνω, άμα δεν θέλω δεν πληρώνω…».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…