ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ Η ΝΕΡΙΤ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ...

@ Δεν έχει καμία υπόσταση πλέον το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, αναφέρει σε επιστολή του προς τις «Τυπολογίες» ο παραιτηθείς αντιπρόεδρός του Ανδρέας Ζούλας. Η επιστολή-παρέμβαση εστάλη ύστερα από ανακοίνωση του προέδρου του Συμβουλίου Θεόδωρου Φορτσάκη, ο οποίος ανέφερε πως δεν έχουν υποβάλει παραίτηση η Τατιάνα Καραπαναγιώτη και ο Σίμος Σιμόπουλος, αν και ο τελευταίος με δηλώσεις του στο «Έθνος» λέει ότι το έχει κάνει.Αυτήν τη στιγμή, πάντως, σύμφωνα με τον Ανδρέα Ζούλα, μετά και τη δική του παραίτηση «το Συμβούλιο έχει μόνον τον πρόεδρό του και τρία ενεργά μέλη, συνολικά δηλαδή τέσσερα, και κατά τον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ -που δεν αναγνωρίζει και δεν ανέχεται “ανενεργά μέλη”- δεν υφίσταται πλέον, καθώς δεν μπορεί να λειτουργεί νόμιμα με τέτοια σύνθεση». «Επομένως», συνεχίζει ο δημοσιογράφος, «η σχετική ανακοίνωση του λεγομένου Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ δεν είναι απλώς ανακριβής και ατυχέστατη, αλλά και επικίνδυνη, καθώς είναι ενδεχόμενο να εμπλέξει την εταιρεία σε δυσάρεστες καταστάσεις και περιπέτειες».Κατά τη γνώμη του Αν. Ζούλα, «Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ πρέπει με νέα Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου είτε να συσταθεί εκ νέου είτε να συμπληρωθεί, με τον διορισμό τριών μελών». Μόνο υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να λειτουργήσει και να ορίσει τα νέα μέλη του ΔΣ και τον επόμενο πρόεδρο. Για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ έχουν υποβληθεί 14 υποψηφιότητες και για τις θέσεις των μελών 57.Το Εποπτικό Συμβούλιο θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Ζούλα, να καταρτίσει το στρατηγικό (πενταετές) σχέδιο, με συγκεκριμένη εισήγηση που θα υποβάλει ο διευθύνων σύμβουλος και το ΔΣ της εταιρείας. Ακόμα, πρέπει να εγκρίνει το (ετήσιο) επιχειρησιακό σχέδιο, που το καταρτίζει ο διευθύνων σύμβουλος και του το υποβάλλει εγκεκριμένο από το ΔΣ.Καθώς οι σταθμοί της ΝΕΡΙΤ λειτουργούν με ασαφές καθεστώς, το ΕΣ θα πρέπει να εγκρίνει όλες τις λεπτομερείς και συγκεκριμένες εισηγήσεις για αυτούς, όπως και όλους τους Κανονισμούς που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία της εταιρείας.Ο Ανδρέας Ζούλας εκτιμά πως η προεργασία που έγινε από τον καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη, τώρα που προωθείται από τη Διοίκηση του κ. Π. Μάη, πρέπει να ολοκληρωθεί από «νομίμως υφιστάμενο και λειτουργούν Εποπτικό Συμβούλιο και όχι από όργανο-φάσμα».
@Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΝΕΡΙΤ για τον διαγωνισμόκαι για τις 59 θέσεις δημοσιογράφων ( σύνταξη-παραγωγή ειδήσεων-εκπομπών) έγινε σήμερα .Ταυτόχρονα υπεβλήθη, λόγω του κατεπείγοντος, και έκδοση προσωρινής διαταγής για να μη συνεχισθεί η διαδικασία.Πρόκειται για παρέμβαση που κινείται παράλληλα με την δικαστική έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, όπως και άλλα ένδικα μέσα.
Ένα από τα βασικά στοιχεία της τελευταίας προσφυγής αφορά το γεγονός ότι ουδέποτε καταρτίσθηκε μητρώο αξιολογητών, όπως αποκάλυψε χθες , το “Π”, γεγονός για το οποίο έχουν ευθύνες, εκτός των άλλων η διοικήσεις Προκοπάκη, Μακρυδημήτρη-Μορώνη αλλά και πρόσωπα του στενού φιλικού τους περιβάλλοντος, που τοποθετήθηκαν σε θέσεις αξιολογητών, χωρίς να τηρηθεί η διαδικασία, με αποτέλεσμα και εξ αυτού του λόγου να υπάρχουν μη σύννομα αποτελέσματα.Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε συνδυασμό με την επιμονή της ειδικής εκκαθαρίστριας της ΕΡΤ κ. Σουλτανιά να καταργηθεί στην πράξη ειδική ρύθμιση με τροπολογία Βενιζέλου στον (4024/11 κλπ) που αφορά τον διακριτό ρόλο των δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονται σε δημόσια ΜΜΕ, σε σχέση με το βαθμολόγιο και το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…