Πληρώνει μέχρι τώρα «ενοίκιο» στην Digea η κυβερνητική τηλεόραση!

Ακυρώθηκε τελικά ο διαγωνισμός της ΝΕΡΙΤ για την παροχή υπηρεσίας μίσθωσης δορυφορικής χωρητικότητας (συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς σήματος και της ανοδικής ζεύξης) για την τροφοδοσία πομπών και αναμεταδοτών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, συνολικού ύψους 2,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τον διαγωνισμό στον οποίο αναφερθήκαμε στις 12 Οκτωβρίου, επί του οποίου απαντάει σε διπλανή στήλη ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Π. Μάης.
Τη συγκεκριμένη υπηρεσία αυτήν τη στιγμή την προσφέρει στη ΝΕΡΙΤ η Digea, έναντι 200.000 ευρώ τον μήνα, με τη συνδρομή και του ΟΤΕ, που διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Η ΝΕΡΙΤ είχε προχωρήσει στη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για τέσσερις μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύριος διαγωνισμός. Στον πρόχειρο διαγωνισμό, στον οποίο χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να ανοιχτούν οι φάκελοι, επικράτησε ο ΟΤΕ σε συνεργασία με τον Eutelsat.
Στον κύριο διαγωνισμό, που αφορά τα επόμενα τρία χρόνια, υπήρξαν δύο προσφορές, μία από τη PCCW και μία από τον Astra. Με τις προδιαγραφές που έθεσε η ΝΕΡΙΤ, ο ΟΤΕ –παρότι ζήτησε παράταση και την πήρε- δεν κατάφερε να κατέβει, καθώς ο Eutelsat, με τον οποίο συνεργάζεται, δεν πληρούσε τις τεχνικές προδιαγραφές και πιο συγκεκριμένα τη συμβατότητα με τη δορυφορική μπάντα συχνοτήτων BSS (προκειμένου να εξασφαλίζεται το κλείδωμα των προγραμμάτων της ΝΕΡΙΤ και να μην είναι ελεύθερα σε όλη την Ευρώπη). Παρότι ο ένας από τους συμμετέχοντες –η PCCW- κατέθεσε, εκτός της προσφοράς, και ένσταση επί της προσφοράς του έτερου υποψηφίου, δεν φαίνεται να είναι αυτός ο ουσιαστικός λόγος ακύρωσης του διαγωνισμού.
Ενδιαφέρον, πάντως, έχει το ότι η ΝΕΡΙΤ χρειάστηκε τέσσερις μήνες για να ανοίξει τους φακέλους του τετράμηνου πρόχειρου διαγωνισμού, ενώ χρειάστηκε μόλις δέκα ημέρες για να ανοίξει και ταυτόχρονα να ακυρώσει τον κύριο διαγωνισμό, που αφορά την επόμενη τριετία.
 Ο ΟΤΕ έκοψε τις γραμμές
Η σύμπτωση εδώ είναι πως την Τετάρτη ο ΟΤΕ έκοψε τις τηλεφωνικές γραμμές του Ραδιομεγάρου και της Κατεχάκη. Την επόμενη μέρα, την Πέμπτη, η ΝΕΡΙΤ ακύρωσε τον κύριο διαγωνισμό και την Παρασκευή κατακύρωσε τον πρόχειρο διαγωνισμό στον ΟΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος διαγωνισμός θα προκηρυχθεί εντός των επόμενων επτά ημερών και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα συμμετάσχουν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…