Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ..

@Την απευθείας «κλοπή» 99 εκατ. ευρώ από την τσέπη των ελλήνων πολιτών αποδέχεται η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ και το διορισμένο Εποπτικό Συμβούλιό της με την παραδοχή στον προϋπολογισμό του στρατηγικού σχεδίου για την πενταετία 2014 – 2019 ότι θα έχει έσοδα από το ανταποδοτικό ύψους 91 εκατ. ευρώ. Το ανταποδοτικό τέλος, που επιβλήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2014 με απόφαση του υφυπουργού Παντελή Καψή, δεν δίνεται για τη λειτουργία της τηλεόρασης, αλλά κατευθύνεται απευθείας στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού, χωρίς καμία θεσμική κάλυψη ή ψήφιση νόμου. Στη ΝΕΡΙΤ δίνονται τα 91 από τα 190 εκατ. ευρώ ετησίως. Το στρατηγικό σχέδιο της πενταετίας συζητήθηκε στο Εποπτικό Συμβούλιο και περιλαμβάνει και τους αναθεωρημένους προϋπολογισμούς της πενταετίας, από τους οποίους προκύπτουν αποκλίσεις! Η ευχή που αναγράφεται στο σχέδιο είναι πως «ελπίζεται ότι σταδιακά θα αποδεσμευθεί το ανταποδοτικό τέλος και θα αποδοθεί στη ΝΕΡΙΤ». Το σχέδιο χωρίζεται σε τρία κεφάλαια, που αφορούν τη γενική ανάπτυξη της ΝΕΡΙΤ, τα αναγκαία Μέσα και το κόστος των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Γίνεται επίσης η παραδοχή ότι το επιχειρησιακό σχέδιο μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο από το ΔΣ της εταιρείας. Η διοίκηση εύχεται πως εντός του 2015 η ΝΕΡΙΤ θα μπορέσει να έχει σε λειτουργία δύο τηλεοπτικούς σταθμούς και έναν δορυφορικό, όπως και τέσσερα ραδιοφωνικά προγράμματα, εκ των οποίων τα τρία πανελλαδικά, και ένα ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και να αναπτύξει πλήρως το σάιτ της.
@ Πτώση 5% στο δεκάμηνο για το σύνολο των εφημερίδων, με μέσο όρο πωλήσεων 970.720 φύλλα (-52.906). Τον Οκτώβριο οι απώλειες έφτασαν στο 18%, με μέσο όρο πωλήσεων 919.002 φύλλα (-166.150).
κπροσώπους της Digea, τη διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων καλεί σε ακρόαση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Στο επίκεντρο της ακρόασης αναμένεται να βρεθούν οι όροι της σύμβασης που καλούνται να προσυπογράψουν οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί προκειμένου να τους εκχωρήσει η Digea πρόσβαση στο ψηφιακό φάσμα. Την απόφαση να ορίσει ειδική συνεδρίαση για το όλο θέμα έλαβε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έπειτα από την ακρόαση Επιτροπής Τηλεοπτικών Σταθμών της Κεντρικής Μακεδονίας που κατήγγειλαν στην Επιτροπή Θεσμών ότι η σύμβαση είναι «λεόντειος» και η προθεσμία που δόθηκε στους περιφερειακούς σταθμούς για να την υπογράψουν είναι ασφυκτική. Κατήγγειλαν επίσης ότι με τον ψηφιακό χάρτη της Digea αποκλείονται πολλοί τηλεθεατές στην περιοχή της Μακεδονίας από τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν περιφερειακούς σταθμούς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…