ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

@Μέχρι πότε θα πληρώνει ο ειδικός λογαριασμός της περιουσίας της ΕΡΤ τους «ενοικιαζόμενους» συμβασιούχους του υπουργείου Οικονομικών στη ΝΕΡΙΤ; Στο ερώτημα αυτό δεν απαντάει κανείς επίσημα. Η Αφροδίτη Γουγά υπέγραψε στις 30 Οκτωβρίου μία ακόμη ανανέωση συμβάσεων για 473 άτομα της ΔΤ όλων των ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων και 66 δημοσιογράφοι. Πρακτικά, πρόκειται για την τελευταία ανανέωση συμβάσεων που δικαιούνται οι «ενοικιαζόμενοι» της ΝΕΡΙΤ. Ωστόσο, διαβάζοντας κανείς τα ονόματα των 66 δημοσιογράφων, οι συμβάσεις των οποίων ανανεώνονται, ανάλογα με τη λήξη της προηγούμενης σύμβασής τους, από 19 Νοεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου, διαπιστώνει πως περιλαμβάνονται και ονόματα νέων συμβασιούχων. Δημοσιογράφοι, δηλαδή, που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην πρώτη λίστα συμβασιούχων, του Σεπτεμβρίου του 2013. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το υπουργείο Οικονομικών και η ΔΤ θα συνεχίσουν με τα λεφτά της ΕΡΤ να απασχολούν συμβασιούχους στη ΔΤ, τους οποίους θα δανείζουν ως «ενοικιαζόμενους» στη ΝΕΡΙΤ! Μόλις δέκα ημέρες πριν, στις 20 Οκτωβρίου, η ειδική διαχειρίστρια είχε υπογράψει την ανανέωση συμβάσεων για 100 και πλέον δημοσιογράφους αλλά και για 100 ακόμη άτομα. Ο συνολικός αριθμός των συμβασιούχων στη ΔΤ που παρέχουν εργασία ως «ενοικιαζόμενοι» στη ΝΕΡΙΤ δεν είναι γνωστός. Και με τη μέθοδο των συνεχών συμβάσεων η φάμπρικα στο υπουργείο Οικονομικών μπορεί να συνεχίζεται για χρόνια ολόκληρα. @Από την πρώτη μέρα του διορισμού του ως μέλους του ΔΣ ο (τότε) πρύτανης του Πολυτεχνείου κ. Σίμος Σιμόπουλος υπέβαλε εγγράφως την παραίτησή του στον (τότε) υφυπουργό κ. Παντ. Καψή, η οποία έχει πρωτοκολληθεί στο πρωτόκολλο του ΕΜΠ αλλά και στου υφυπουργού!Χωρίς νόμιμη σύνθεση συνεδριάζει το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ από τη στιγμή που από τα επτά μέλη του διοικητικού του συμβουλίου τα τέσσερα, οι κ. Ανδρέας Ζούλας, Χρήστος Χωμενίδης, Τατιάνα Καραπαναγιώτη και Σίμος Σιμόπουλος, έχουν παραιτηθεί. Η απόφαση σύστασης του ΕΣ προβλέπει ότι συνεδριάζει νομίμως και λαμβάνει νόμιμες αποφάσεις με τέσσερα το λιγότερο μέλη. Αλλά από τα επτά μέλη παραμένουν μόνο τα τρία, ο πρόεδρος κ. Θόδωρος Φορτσάκης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών (δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, όπως έχει ειπωθεί, προέδρου του ΕΕ και πρύτανη), ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Λουκάς Καρυτινός και η δημοσιογράφος κ. Άννα Δαμιανίδη.
@Η FarosNet είναι τελικά η εταιρεία στην οποία ανήκει η Huffington Post Greece. Το σάιτ, που συνιστά την ελληνική έκδοση της αμερικανικής HuffingtonPost, ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη τη λειτουργία του στην Ελλάδα. Η FarosNet έχει αποστολή τη λειτουργία και την εκμετάλλευση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, σε συνεργασία με την αμερικανική AOL, με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 1 εκατ. ευρώ.Στο πρώτο ΔΣ της εταιρείας μετέχουν η Πολυτίμη Δαλαμάγκα, ο δημοσιογράφος-αρθρογράφος της «Καθημερινής», Κώστας Καλλίτσης και ο Μανόλης Κτιστάκης. Το ελληνικό πόρταλ της Huffington Post δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Μαριάννας Λάτση, του Πέτρου Παππά, της Ευγενίας Χανδρή και του Δημήτρη Μάρη, ο οποίος ελέγχει την 24Media. Η ελληνική εταιρεία αποτελεί τον mediapartner στον οποίο η America On Line εμπιστεύτηκε τη δημιουργία της HuffingtonPostGreece. Καθήκοντα EditorialDirector ανέλαβε η Σοφία Παπαϊωάννου, διευθυντή σύνταξης ο Νίκος Άγουρος και συμβούλου έκδοσης ο Παύλος Τσίμας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…