Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Παρεμβάσεις από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και από τον προκάτοχό του Γιώργο Παπανδρέου, τις οποίες και απέκρουσε, υποστηρίζει πως δέχθηκε ο πρώην πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης. Σε εκτενέστατο άρθρο με τίτλο «ΝΕΡΙΤ, πίσω από τις κουρτίνες», το οποίο δημοσιεύεται στο «The Book’s Journal», καταθέτει τα γεγονότα που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του.
Αναφέρει, επίσης, μεταξύ άλλων, ότι κάποιοι στη ΝΕΡΙΤ συζητούσαν να αναθέσουν τη λειτουργία του Τρίτου Προγράμματος στο χρεοκοπημένο Μέγαρο Μουσικής!
 Στο άρθρο του σημειώνεται ότι: 
* Προοριζόταν για την ΕΡΤ από την εποχή Παπαδήμου, ενώ η εταιρεία είχε διοίκηση (Ταγματάρχης – Στεφάνου), αλλά τελικά μετά το λουκέτο της 11ης Ιουνίου 2013 ανέλαβε τη ΝΕΡΙΤ. Εκεί γνώρισε και τον Παντελή Καψή, εξωκοινοβουλευτικό υπουργό της κυβέρνησης: «Ένα βράδυ του Δεκεμβρίου 2011, ο τότε πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος (ο κ. Καψής ήταν υπουργός Τύπου) με κάλεσε στο Μαξίμου και μου ζήτησε να αναλάβω πρόεδρος της ΕΡΤ μέχρι τις εκλογές. Αρχικά αρνήθηκα, αλλά συμφωνήσαμε να το “ψάξω” με τους αρμοδίους».
* Η κυβέρνηση Σαμαρά περιγελούσε την απόφαση του ΣτΕ που ζητούσε τη λειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα: «…η απόφαση του ΣτΕ ικανοποιείται εάν ο ενδιάμεσος φορέας δείχνει Μπόλεκ και Λόλεκ όλη την ημέρα (…)».
* «Το ΕΣ ανέλαβε πρωτοβουλία εν αγνοία μου να διαπραγματευθεί τη λειτουργία του Τρίτου Προγράμματος με διαχείριση από το Μέγαρο Μουσικής» και απαιτούσε την «άρνηση ανάληψης των δικαιωμάτων αθλητικών μεταδόσεων» που είχε εξασφαλίσει η ΕΡΤ.
*Με έμμεσο τρόπο δέχθηκε πίεση από τον Γ. Παπανδρέου για πρόσληψη προσώπου:«Δεν δέχθηκα να παραλάβω τη λίστα των επιθυμιών για προσλήψεις της ΝΔ ούτε του ΠΑΣΟΚ.  Χωρίς τη θέλησή μου, έλαβα από μέλος του ΔΣ την επιθυμία για προσλήψεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ.Α. Παπανδρέου – την αγνόησα».
* «Το βράδυ της 25/4, σε συνάντηση (δικό μου αίτημα για να διασφαλίσω την ψήφιση δύο τροπολογιών που θα επέτρεπαν στη ΝΕΡΙΤ να λειτουργήσει το δίκτυο εκπομπής ως “καθολικός πάροχος”) με τον πρωθυπουργό, μου ζήτησε την απομάκρυνση του γενικού διευθυντή Περιεχομένου [Βασ. Θωμόπουλος] (έχει την ευθύνη και των ειδήσεων). Η άμεση απάντησή μου ήταν “αυτό αποκλείεται”. Εξήγησα στον πρωθυπουργό τους επιχειρησιακούς λόγους για τους οποίους ήταν αδύνατη η ικανοποίηση του αιτήματός του. Δέχθηκε τα επιχειρήματά μου και συμφωνήσαμε να το συζητήσουμε ξανά, εάν χρειάζεται, τον Οκτώβριο».
* Αποδίδει στους καθηγητές Φορτσάκη και Μακρυδημήτρη την αλλαγή του τρόπου επιλογής του ΕΣ απευθείας από την κυβέρνηση: «Οι δύο πρόεδροι προώθησαν τη νομοθετική αλλαγή η οποία ως αποτέλεσμα είχε την παράταση της θητείας των δύο Συμβουλίων – πάλι αντίθετα με τη φιλοσοφία του ιδρυτικού νόμου, ο οποίος προέβλεπε την επιλογή της μόνιμης διοίκησης από το μακράς πνοής Εποπτικό Συμβούλιο».
 Το ερώτημα για τον κ. Προκοπάκη είναι γιατί θυμήθηκε τόσο αργά την ευαισθησία του… Γιατί δεν κατήγγειλε τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και του Γιώργου Παπανδρέου τη στιγμή που έγιναν; Η απάντηση είναι απλή: Γιατί πρωτίστως τον ενδιέφερε η καρέκλα

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…