ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ...

@Οι αθλητικές εφημερίδες της Κυριακής πήραν μια ανεπαίσθητη αναπνοή, μόλις 1.210 φύλλων, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Πούλησαν 40.920 φύλλα από 39.710 που είχαν. Το εντυπωσιακό είναι ότι το «Φως των Σπορ», που εξακολουθεί να έχει την πρωτοκαθεδρία, πούλησε τα ίδια ακριβώς φύλλα με την περασμένη Κυριακή, 8.160! Αυτό κι αν θα ήταν τζόκερ. Η «Goal News» ανέβηκε στη δεύτερη θέση, αυξάνοντας την κυκλοφορία της κατά 1.280 φύλλα, που σε ποσοστό είναι συν 23%!
@Δεν λένε να χαμογελάσουν… Καθοδική είναι η πορεία των κυριακάτικων φύλλων (2.11.2014), παρότι προστέθηκαν δύο ακόμη εφημερίδες, η «Kontra News» και η «Εξέλιξη», με την πρώτη να πουλάει 12.130 φύλλα και τη δεύτερη 12.030 την περασμένη Κυριακή. Για τις ευρισκόμενες μόνιμα στην πρώτη τετράδα η Κυριακή που πέρασε είχε ανάμεικτα συναισθήματα. Το «Έθνος» πέτυχε μεγάλο άλμα, κερδίζοντας 15.930 φύλλα, σε αντίθεση με τη «Real News», που έχασε 12.390. Στο σύνολο οι κυριακάτικες σημείωσαν ένα ακόμη μείον, χάνοντας 18.920 φύλλα, καθώς από τα 499.520 κατέβηκαν στα 480.600. Το συμπέρασμα μόνιμα το ίδιο: Οι προσφορές πουλάνε και όχι η ύλη, η οποία έχει γίνει το περιτύλιγμα για τα CD, τα βιβλία, τα κουπόνια, ακόμη και τις σημαίες, που αποτελούν το δέλεαρ για τον αγοραστή και όχι για τον αναγνώστη…
@ Και νέα πτώση είχε η «Καθημερινή». Από 86.069 που ήταν η κυκλοφορία της στις 19/10 έπεσε στα 82.041 φύλλα (συμπεριλαμβανομένων και των συνδρομών, ο αριθμός των οποίων δεν ανακοινώνεται) την επόμενη Κυριακή 26/10, ήτοι μείον 4.028 φύλλα. Να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος των πωλήσεων του Σεπτεμβρίου ήταν 95.146 φύλλα.
Σοφία Παπαϊωάννου θα είναι editorial director της Huffington Post Greece. Η δημοσιογράφος θα έχει την ευθύνη δημοσιογραφικής λειτουργίας της έλληνικης έκδοσης της HP ενώ στη θέση του διευθυντή σύνταξης θα είναι ο Νίκος ‘Αγουρος. Σε ρόλο συμβούλου θα είναι ο Παύλος Τσίμας. Η Huffington Post Greece θα ξεκινήσει επίσημα στις 20 Νοεμβρίου.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών Πέρα από τις προσπάθειες της κυβέρνησης για εφησυχασμό, είναι σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα θα ξανανοίξουν το θέμα του ασφαλιστικού, με στόχο το γκρέμισμα όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει για τους ασφαλισμένους. Μόνο τυχαία δεν είναι η τοποθέτηση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, διοικητή του ΙΚΑ, στο ετήσιο συνέδριο για την «απασχόληση και την ασφάλιση» του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Εκεί ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις αξιώσεις του ΣΕΒ. Συγκεκριμένα αναρωτήθηκε «ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να θεμελιώνει ένας ασφαλισμένος δικαιώματα παροχής υπηρεσιών Υγείας;». Συνεχίζοντας διερωτήθηκε αν θα πρέπει ο ασφαλισμένος των 50 ενσήμων να έχει τα ίδια δικαιώματα με αυτόν των 300. Δηλαδή οι υπεύθυνοι για τις στρατιές των εκατομμυρίων ανέργων και υποαπασχολούμενων, «αναρωτιούνται» για την ανάγκη πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης για όλους τους ασφαλισμένους. Στην πραγματικότητα πίσω από τέτοιες «ιδέες» που προστίθενται στις μεγάλες περικοπές που έχουν επιβληθεί στον ΕΟΠΥΥ, κρύβονται τα λεγόμενα «ιδωτικοοικονομικά κριτήρια» στην κάλυψη των ασφαλισμένων, από τα ασφαλιστικά ταμεία. Θέλουν δηλαδή να «αγοράζουμε» υπηρεσίες Υγείας, ανάλογα με τα ένσημα που έχουμε καταβάλλει σε ετήσια βάση, βάζοντας από το παράθυρο την λογική των ιδιωτικών ασφαλιστικών συμβολαίων Υγείας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…