ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ, ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

πρώτη πράξη για την καθιέρωση «ανταποδοτικού τέλους» υπέρ των ιδιωτικών καναλιών γίνεται με τα σχέδια τοποθέτησης τηλεοπτικών αναμεταδοτών προκειμένου να εκπέμπει ψηφιακά η Digea τα κανάλια-πελάτες της στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Στο πρόγραμμα της «Ψηφιακής Σύγκλισης 2007-2013» οι Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και του Βόρειου Αιγαίου, κατόπιν υπόδειξης του υπουργείου Μεταφορών, κατέθεσαν αιτήσεις για ενίσχυση ύψους 600.000 ευρώ περίπου. Τα ποσά αυτά θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν για να αναθέσουν στην Digea, όπως λέει ο νόμος, την τοποθέτηση των δευτερευόντων αναμεταδοτών, ώστε να εκπέμπεται σε ολόκληρη την περιοχή το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Στην ουσία, εγκαθιδρύεται «ανταποδοτικό τέλος» υπέρ των ιδιωτικών καναλιών, αφού το υπουργείο Μεταφορών και η ΕΕΤΤ είχαν αποδεχθεί το 2012 το αίτημα της Digea να τοποθετήσει ψηφιακούς πομπούς σε μόλις 156 σημεία της χώρας, αφήνοντας την παραμεθόριο χωρίς τηλεοπτικό σήμα. Τα λεγόμενα «λευκά σημεία» στους ψηφιακούς χάρτες είναι πολλά και το πρόβλημα εντοπίστηκε με οξύτητα στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου χιλιάδες Έλληνες έμειναν χωρίς να ακούνε την ελληνική γλώσσα! Τα αναλογικά κανάλια έχουν σταματήσει να εκπέμπουν και το ψηφιακό σήμα που στέλνει η Digea καλύπτει το 92% των περιοχών, αφήνοντας περίπου το 40% των κατοίκων χωρίς τηλεόραση. Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε πλήρως μετά την ψηφιακή μετάβαση στη Θράκη, με αποτέλεσμα να πληρώσει το κράτος, μέσω των προγραμμάτων της «Ψηφιακής Σύγκλισης», τα ιδιωτικά κανάλια για να έχουν σήμα.
@Στην πρώτη θέση το “Θέμα” και αυτή την Κυριακή με εκτιμώμενες πωλήσεις 125 χιλ. φύλλων, σύμφωνα με τ Άργος”. Το “Βήμα” πούλησε 85 χιλ. φύλλα και η “Kontra News” 16.000 φύλλα, από τα έντυπα που διακινεί το συγκεκριμένο πρακτορείο. Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι εκτιμήσεις για τις εφημερίδες που διανέμει η Ευρώπη.
@Εντυπωσιακή άνοδος του ΣΚΑΪ τη βδομάδα 11-17/11/2104 σύμφωνα με τα στοιχεία της Focus/ΑΕΜΑΡ. Ο ενημερωτικός σταθμός του Φαλήρου ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 149 αστάθμιστες απαντήσεις, ενώ επίσης ο Real FM υποχώρησε σημαντικά στις 154, διατηρώντας την πρώτη θέση. Ο Μελωδία είναι τρίτος με 142 απαντήσεις κι ακολουθούν ο Dee Jay με 126, ο Ρυθμός 11, ο Derti με 112, ο Easy με 107, ο Sfera με 100 και στην 9η θέση με 98 απαντήσεις ο Δίεση και ο KISS FM.
@Πέρασε πάλι στην πρώτη θέση τηλεθέασης ο Alpha αφήνοντας πίσω του τον ΑΝΤ1,ΝΕΡΙ ο οποίος δεν έχασε μονάδες θεαματικότητας και παρέμεινε σταθερός. Σταθερά στην τρίτη θέση παραμένει και το Mega το οποίο δεν δείχνει να μπορεί να ξεπεράσει τη μεγάλη πτώση του. Πεσμένη είναι και η θεαματικότητα της ΝΕΡΙΤ, η οποία για την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε πίσω από το Ε ΤV. 10/11-16/11/2014 3/11-9/11/2014 Alpha 18,4% 17,5% ANT1 17,5% 17,6% Mega 15,8% 15,8% Star 10,1% 10,1% ΣΚΑΪ 7,7% 7,9% E-TV 4,2% 4,3% Ν 3,5% 4,3% N Sports 1,9% 1,8% Μακεδονία TV 0,9% 1% Πηγή: Nielsen

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…