ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΕΠΙ ΑΝΑΒΟΛΩΝ ΣΕ ΕΝΑ “ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ” ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

@Με μια φιέστα γιόρτασε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών την υπογραφή της σύμβασης με τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind για την παράδοση του ψηφιακού μερίσματος και του φάσματος των 2,6 GΗz έναντι 381 εκατ. ευρώ. Σε αντίθεση με τη σύμβαση παραχώρησης όλων των τηλεοπτικών ψηφιακών συχνοτήτων στην Digea, για την οποία δεν έγινε καμία δημόσια εκδήλωση ή φιέστα, η ΕΕΤΤ έκανε επίσημες δηλώσεις για το πόσο πετυχημένος ήταν ο διαγωνισμός. Τα λεφτά από τη συγκεκριμένη σύμβαση κατευθύνονται στο ΤΑΙΠΕΔ. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, από τη δική τους πλευρά, συνεχίζουν να θέτουν το ζήτημα της αδειοδότησης των κεραιών. Στο παρασκήνιο, ωστόσο, υπάρχει μία ακόμη μεγάλη μάχη, για την οποία κανείς δεν θέλει να μιλάει δημόσια. Πρόκειται για την αποτυχία του μοντέλου της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση. Κι αυτό γιατί η κινητή τηλεφωνία έχει θέσει ως απαράβατο όρο να πληρώσει τα χρήματα για τις τηλεοπτικές συχνότητες που πήρε, το ψηφιακό μέρισμα δηλαδή, όταν κλείσει και το τελευταίο αναλογικό σήμα της ελεύθερης τηλεόρασης! Μετά την πρόσφατη αναβολή στην ψηφιακή μετάβαση της Κεντρικής Μακεδονίας και το αντάρτικο των περιφερειακών καναλιών στην υπογραφή της κοστοβόρου σύμβασης με την Digea, το εγχείρημα της ψηφιακής τηλεόρασης κινδυνεύει με ολική καταστροφή. 
@Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε πως η τελευταία αναλογική εκπομπή θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου 2014, άρα θα πρέπει να στηθούν πομποί στα ψηλά βουνά της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων μέσα στον χειμώνα. Σε περιοχές που είναι δύσβατες και δύσκολα προσβάσιμες. Επιπλέον, τα κέντρα εκπομπής στα οποία η Digea υποχρεούται να τοποθετήσει πομπούς δεν καλύπτουν όλη τη χώρα. Καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί και καμία ανακοίνωση δεν έχει βγει για τα λεγόμενα «λευκά σημεία» του ψηφιακού χάρτη, με ολόκληρες περιοχές της χώρας να μην έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα. Επειδή υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την Περιφέρεια, η κυβέρνηση μερίμνησε μόνο για τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία, εντάσσοντας στην «Ψηφιακή Σύγκλιση» το έργο της τοποθέτησης των αναμεταδοτών, για το οποίο θα δοθούν 600.000 ευρώ. Για τις άλλες περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα την Πελοπόννησο, δεν γίνεται κανένα σχόλιο. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, στο μεταξύ, έθεσαν ως τελευταία ημερομηνία για τις δικές τους επενδύσεις την 1η Μαρτίου του 2015. Μέχρι τότε θα πρέπει να μην υπάρχει ούτε ένα τηλεοπτικό αναλογικό σήμα σε όλη τη χώρα, κάτι που είναι αμφίβολο αν θα καταστεί δυνατόν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…