ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ, ΤΟ MEGA ΕΧΑΣΕ ΤΟ 15% ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ

@Χάνουν σε τηλεθέαση λόγω της νέας σειράς κατάταξης. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα στελέχη της AGB για τις επιπτώσεις από τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Οι απώλειες του Mega σε τηλεθέαση φτάνουν στο 15%, ενώ χάνει και ο ΑΝΤ1, σε αντίθεση με τον Alpha, ο οποίος εμφανίζεται κερδισμένος. Ο λόγος είναι η αλλαγή στην κατάταξη των καναλιών, κατά αλφαβητική σειρά, όπως προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση. Αλλαγή που θα είναι μόνιμη, αν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση από εκείνους που θίγονται.
Στο παρελθόν, το Mega είχε την τύχη ως ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός που βγήκε στην τηλεόραση να είναι στην αρχή του τηλεκοντρόλ. Σήμερα είναι στη 14 θέση, μετά το Μακεδονία TV. Ο Alpha, αντιθέτως, είναι πλέον ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός στη νέα εποχή της τηλεόρασης, στην 9η θέση, αμέσως μετά είναι ο ΑΝΤ1 και στην 11η θέση βρίσκεται το ΑΡΤ TV. Πολύ πιο χαμηλά, στη 15η θέση του τηλεχειριστηρίου, είναι ο ΣΚΑΪ και στη 16η θέση το Star. Στα περιφερειακά κανάλια, το άλλοτε ZOOM άλλαξε όνομα σε ΑΒ και έτσι είναι το πρώτο στη σειρά (17η θέση) από τους μικρούς.
@Διακριτό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση, που έγινε σήμερα το πρωί μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, έδωσαν δεκάδες εργαζόμενοι του «Αγγελιοφόρου», της «Μακεδονίας», της ΕΡΤ3 και άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης της πόλης.
Πανό
Δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, τεχνικοί Τύπου και διοικητικοί υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Αγνώστου Στρατιώτη και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην εκθεμελίωση του ασφαλιστικού συστήματος και στη δρομολογούμενη κατάργηση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας. Παράλληλα, ένωσαν δυναμικά τη φωνή τους με εργαζόμενους άλλων κλάδων κατά της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της λιτότητας.    
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, η οποία έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ,  απλήρωτοι εργαζόμενοι του «Αγγελιοφόρου» και αλληλέγγυοι προς αυτούς διαδηλωτές διένειμαν ενημερωτικό έντυπο για την κατάσταση στο εκδοτικό συγκρότημα του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου. Όπως είναι γνωστό, το ανθρώπινο δυναμικό των εφημερίδων «Αγγελιοφόρος» και«Αγγελιοφόρος της Κυριακής» παραμένει δίχως μισθό επί 4 και πλέον μήνες, παρά την έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων, ενώ συνεχίζει να εργάζεται υπό καθεστώς εκφοβισμού και εκβιασμών για «λουκέτο».
ΣυγκέντρωσηΜετά την απεργιακή συγκέντρωση οι εργαζόμενοι του «Αγγελιοφόρου» και των άλλων ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης ακολούθησαν την πορεία του ΕΚΘ και των συνδικαλιστικών σωματείων, μοιράζοντας σε πολίτες το ενημερωτικό έντυπο με τις θέσεις τους, και, μέσω κεντρικών οδών της πόλης, έφτασαν γύρω στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές εκδηλώσεις.
Νέο ραντεβού στα δικαστήρια
Οι διαδηλωτές του «Αγγελιοφόρου» ανανέωσαν τη συνάντησή τους για αύριο, Παρασκευή, στις 9 π.μ., μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου συζητείται η αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης κατά της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που διοικεί ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος. Με την αίτησή τους αυτή οι εργαζόμενοι ζητούν να δεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία της εκδότριας εταιρίας, ώστε να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις τους για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…