ΟΤΑΝ ΤΟ MEGA ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ

@«Συναγερμός» σε Mega και Μέγαρο Μαξίμου την προπερασμένη Παρασκευή. Ο χειρισμός από το Mega του θέματος των stresstests των τραπεζών, με τα τηλεφωνήματα που έγιναν προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να διευκρινιστεί η κατάσταση, αναγκάζει τους μετόχους του καναλιού να κινηθούν πιο γρήγορα για να βρουν το πρόσωπο που θα αναλάβει την ευθύνη του τομέα της ενημέρωσης. Το τηλεγράφημα του Bloomberg για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών προκάλεσε πανικό και έναν κύκλο τηλεφωνημάτων στο Μέγαρο Μαξίμου και στους μετόχους, με τις δύο πλευρές να μην κρύβουν την ενόχλησή τους για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Η αίσθηση είναι πως δεν αξιολογήθηκε σωστά το θέμα. Προβάδισμα για την επόμενη μέρα φαίνεται να έχει η Όλγα Τρέμη, αλλά αποτελεί «αγκάθι» το αίτημα για αντικατάσταση του Γιάννη Πρετεντέρη, στο πλαίσιο των δομικών αλλαγών που θα πρέπει να γίνουν. Η δημοσιογράφος φέρεται να προτείνει και την αντικατάσταση της Μαρίας Σαράφογλου από τον Σωτήρη Δανέζη μέχρι να τελειώσει η τηλεοπτική σεζόν και να βρεθεί άλλη παρουσιάστρια. Οι μέτοχοι δεν έχουν λάβει ακόμη τις οριστικές τους αποφάσεις, όμως η Όλγα Τρέμη είναι στο στόχαστρο κι άλλων. Έχει γίνει ήδη μια διερευνητική συζήτηση με τον Γιάννη Αλαφούζο για να αναλάβει εκπομπή και ρόλο στον ΣΚΑΪ, ενώ τη διεκδικεί και ο Γιάννης Κουρτάκης για τον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών. 
@Με την ιδέα συνεργασίας με το Νίκο Ευαγγελάτο “φλερτάρει” ο Φίλιππος Βρυώνης για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ETV. Η κεντρική ιδέα είναι η αναβίωση του μοντέλου λειτουργιάς του Alter με πολλές κουτσομπολίστικες εκπομπές και ένα λαϊκό δελτίο με έναν αναγνωρίσιμο παρουσιαστή, όπως ο Νίκος Ευαγγελάτος. Θεωρούν πως το κενό που άφησε το Alter, δεν έχει καλυφθεί συνεπώς υπάρχουν περιθώρια για την επιστροφή του συγκεκριμένης τυπολογίας προγράμματος με άλλα πρόσωπα και γνωστούς δημοσιογράφους. 
@ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την κορυφή του πίνακα τηλεθέασης κατέκτησε ο Alpha τον Οκτώβριο, μήνα ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της τηλεοπτικής χρονιάς, με το λανσάρισμα των νέων προγραμμάτων.Μέσα από μια δυναμική πορεία, το κανάλι με τις καθιερωμένες εκπομπές του που παρέμειναν σταθερές αξίες, αλλά και με νέα προγράμματα που μπήκαν και αυτά δυνατά στην κούρσα του ανταγωνισμού, κέρδισε την προτίμηση των τηλεθεατών, κατακτώντας την 1η θέση τόσο στο σύνολο ημέρας όσο και στο primetime, στο κοινό 15-44.Κατά το διάστημα 1-31 Οκτωβρίου, στο primetime- την πιο ισχυρή ζώνη, ο Alpha σημείωσε μέσο όρο 20,5% και 18,1% στο σύνολο ημέρας.Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των εκπομπών του καναλιού κατέκτησε την 1η θέση, με τις δύο σειρές μυθοπλασίας να καταγράφουν εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης και να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. 
ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Το πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν τα ταξικά συνδικάτα την 1η Νοεμβρίου, αποτελεί σταθμό και παρακαταθήκη για τους σκληρούς αγώνες που έρχονται. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, φοιτητές από όλη την Ελλάδα, έδωσαν βροντερό παρόν και συναντήθηκαν για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Από το διασωματειακό στον χώρο του Τύπου, μόνο τρεις ενώσεις πήραμε απόφαση συμμετοχής. Κάποιοι, παρόλο που μετρούν στα μέλη τους χιλιάδες ανέργους, επέλεξαν να μη συμμετέχουν. Παραμένει όμως το γεγονός ότι είμαστε συνδικαλιστές και ενώσεις που εκπροσωπούμε εργαζομένους και ανέργους και πρέπει να οργανώνουμε την πάλη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…