Πολιτικό..άνοιγμα(;) Αλαφούζου προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Η στροφή του αφεντικού του ΣΚΑΪ και οι επαφές του Αλέξη Παπαχελά με τον Σαμαρά

Μια νέα τάξη πραγμάτων διαμορφώνεται σταδιακά στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος, πέραν των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει, καλείται να αναπροσαρμόσει και τη στρατηγική του σε σχέση με τις τρέχουσες (αλλά και τις μελλοντικές) πολιτικές εξελίξεις.
Από τη μία, η προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και, από την άλλη, η σταδιακή αλλαγή των ισορροπιών με την παρουσία του Παύλου Τσίμα στη συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα είναι δείγματα αλλαγών στο κανάλι του Φαλήρου.
Η κυριαρχία του Μπάμπη Παπαδημητρίου στην παραγωγή της γραμμής του καναλιού, μετά την εκπαραθύρωση του Χρήστου Παναγόπουλου, περιορίζεται. Ο σταθμός από το 2010 είναι από τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές του μνημονίου, και συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Αρης Πορτοσάλτε, ταυτίστηκαν με την εφαρμογή του. Η επιλογή αυτή «κούρασε» τόσο το κοινό όσο και τα στελέχη και η διοίκηση του ΣΚΑΪ προετοιμάζεται για την.. επόμενη μέρα. Στόχος είναι με τον Παύλο Τσίμα να περιοριστεί η φανατική υποστήριξη των οικονομικών στόχων του μνημονίου και να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.  

«Καίγεται» για το γήπεδο
Ο Γιάννης Αλαφούζος, καθώς «καίγεται» για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αφού η υπόθεση περνάει μέσα από την Περιφέρεια Αττικής, δεν θέλει να έχει κλειστή την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση.  Την ίδια ώρα που ο Γιάννης Αλαφούζος επιχειρεί στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορίες τον θέλουν να επισκέπτεται συχνά-πυκνά και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στενές σχέσεις με τον επικεφαλής της κυβέρνησης διατηρεί και ο διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς.  Ο τελευταίος λέγεται ότι σε πολλές περιπτώσεις έχει διαδραματίσει και συμβουλευτικό ρόλο προς την κυβέρνηση.
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, εκείνο που μένει από την όλη ιστορία είναι ότι ο κ. Αλαφούζος έχει κάθε λόγο να χτίζει γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένων των ανοικτών μετώπων που έχει κυρίως με τις τράπεζες.
- πηγή: parapolitika

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…