ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΠΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..

@Επενδύσεις ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένει η κυβέρνηση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών μέχρι το 2020, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όσο για τον ρόλο του Δημοσίου σε αυτήν την ανάπτυξη, τον περιόρισε στο να ρυθμίζει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να διευκολύνει τις ιδιωτικές εταιρείες για τη δική τους ανάπτυξη. Και να παρεμβαίνει εκεί όπου η «αγορά», όπως είπε, δεν θα θέλει να επενδύσει. Όπως, δηλαδή, συνέβη και στην ψηφιακή τηλεόραση. 
@Σε αναζήτηση νέου αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ βρίσκονται στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μετά την αποχώρηση του Πρόδρομου Παπαηλιόπουλου, ο οποίος προτίμησε να μετακινηθεί στον Alpha. Το πρόβλημα του ΣΚΑΪ είναι πως διαρκώς χάνει την ισχύ του στον ενημερωτικό τομέα λόγω του προγράμματος περικοπών αλλά και του κλίματος που επικρατεί. Για παράδειγμα, με απόφαση της Οικονομικής Διευθύνσεως απολύθηκε ο Κώστας Αλατζάς, εν αγνοία των υπόλοιπων στελεχών του ειδησεογραφικού τομέα. 
@ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στην εκδήλωση ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς με θέμα τα Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλας, τόνισε μεταξύ άλλων:
«”Επιτακτική προβάλλει η ανάγκη να τεθεί τέρμα στο καθεστώς ανομίας και αδιαφάνειας στη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης”, όπως συγκεκριμένα αναφέρει στο πόρισμά της η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.Να γίνει σεβαστή η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε μεταξύ άλλων ότι: “Η ίδρυση και λειτουργία παρανόμως, τηλεοπτικών σταθμών, αντίκειται στο Σύνταγμα από το οποίο απορρέει υποχρέωση για την πιστή εφαρμογή των Νόμων και της Αρχής της Ισότητας”.“Να τεθεί τέρμα σε μια εικοσάχρονη εκκρεμότητα –παγκόσμια πρωτοτυπία- σχετικά με τη νομιμότητα λειτουργίας των Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών”, όπως επισήμανε, σε συνάντηση που είχαμε προ έτους, ο τότε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος».Δεν είναι δυνατόν να εμπεδώσουμε τη Διαφάνεια στους πολίτες, τόνισε ο Γ. Σούρλας, και να απαιτήσουμε την εφαρμογή της στη δημόσια ζωή, όταν στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ):
  • Δεν λειτουργεί το Τμήμα Ελέγχου Διαφάνειας των Μ.Μ.Ε., που διασφαλίζει τη νομιμότητά τους,
  • Δεν διενεργείται οικονομικός έλεγχος στις επιχειρήσεις των Μέσων Ενημέρωσης, λόγω του ότι εδώ και δεκαεννέα χρόνια δεν εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση που να καθορίζει τις αμοιβές των ελεγκτών!
  • Δεν τηρείται Μητρώο Επιχειρήσεων, που συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις και πολλά άλλα.
  • @ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με 700 χιλιάρικα ρέστα από όσα όφειλε η ΕΡΤ,  έκλεισε- και μάλιστα αναδρομικά από τις 4 Νοεμβρίου- το deal του υπουργείου Οικονομικών με την EBU, ώστε η κυβερνητική παράγκα   να παίζει ως δήθεν δημόσια τηλεόραση, για να δείχνει eurovision, μαζί με το παζάρι για την προεδρική εκλογή και με χορηγία-τοποθέτηση προϊόντος «άρωμα κουμπαρά».
  • Η σφραγίδα  της ΕΒU στη ΝΕΡΙΤ, μοιάζει με πρόβα τζενεράλε που στρώνει χαλί για τις  180 ψήφους βουλευτών, που αναζητούνται  όπως-όπως στο ράλι  για την  προεδρική εκλογή.
    Επιχειρείται  έτσι να δοθεί λόγος ύπαρξης σε ένα μαγαζί-τσόντα στο μονοπώλιο της DIEGEA, ώστε στην υπόλοιπη Ελλάδα, που δεν βλέπει ψηφιακή  εκπομπή, το ραδιοτηλεοπτικό σήμα να φτάνει στους δέκτες της, γραμμή από την κυβέρνηση.
    Βγάζουν έτσι γλώσσα στις εισαγγελικές αρχές, που επιμένουν και πραγματοποιούν δικαστική έρευνα για το πλιάτσικό με τις συχνότητες της ΕΡΤ, τις κονσέρβες για πρόγραμμα στα   νεριτο-ραδιόφωνα, τις διαδικασίες-κουρέλια  σε στημένους διαγωνισμούς για  προσλήψεις  και αναθέσεις σε ημέτερους.
    Πετάνε στο δρόμο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ χωρίς τις αποζημιώσεις, που τους χρωστάνε και δεν  λένε κουβέντα για τα δεδουλευμένα που τους οφείλουν το 2013 και αυτά που παράνομα τους έκοψαν από το 2010.
    Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων έχει προτείνει και έχει υποδείξει τρόπους για την άμεση καταβολή των οφειλομένων στους συναδέλφους της ΕΡΤ.
    Όπως και για  όλα όσα οφείλουν τα αφεντικά σε εφημερίδες, ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά καθώς και η διοίκηση του ΑΠΕ και οι δημοτικοί σταθμοί.
    Αρνούνται όμως να το φέρουν έστω για συζήτηση στο ΔΣ.
    Μαζί με κυβέρνηση και την διαπλοκή  κάνει   το κορόιδο για όλα και η ετερόκλιτη παρέα στην πλειοψηφία  του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
    Είναι καιρός όμως κάποιοι που συνδιοικούν στην Ακαδημίας 20, να αποδείξουν πως ακριβώς και πόσο είναι απέναντι  στους ιδιοκτήτες, και τις κυβερνητικές επιλογές.
    Δεν πάει άλλο κάποιοι το πρωί να είναι με τον Μουρούτη και το απόγευμα συνιστώσα.
    Η απόφαση των προεδρικών της Ένωσης  να ανάψει κερί με επιμνημόσυνη δέηση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΗΕΑ, δεν αλλάζει την εικόνα της ντροπής, ούτε βέβαια τα λεφτά που πετάει για να τρίψει τα μάρμαρα  του κτιρίου επειδή θα πατήσει το πόδι του, μια και έχει προσκληθεί και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Ο κλάδος ερμηνεύει την φιέστα της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ,  λόγω και της προεδρικής επίσκεψης, ως προσκύνημα στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με τις οποίες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι είναι θύματα μιας μνημονιακής ληστείας και κατάργησης δικαιωμάτων και ελευθεριών.Η ίδια πλειοψηφία πάει   να βγάλει λάδι τον Κεδίκογλου, επειδή τώρα σφάζουν ακόμη και τους μισθούς της ΝΕΡΙΤ 50% πιο κάτω από  εκεί που μείωσε τους μισθούς των δημοσιογράφων ο ίδιος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…