ΤΖΟΓΟΣ ΠΑΝΤΟΥ, DIGEA ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ Η TV

@Διαφημιστικό όργιο στα περισσότερα μικρά κανάλια τη νύχτα, με δεκάδες χιλιάδες ευρώ να χάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ταμεία λόγω της μη καταβολής εισφορών. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση διαφήμισης ροζ ξενοδοχείου, η οποία μεταδίδεται κάθε βράδυ και… βαφτίζεται «τοποθέτηση προϊόντος»! Καυτές γραμμές, αστρολογικές εκπομπές με γραμμές τηλεηχοπληροφόρησης, εκπομπές γηπεδικής βίας και πολιτικοί μονόλογοι με δόσεις telemarketing σαρώνουν τις δημόσιες συχνότητες, χωρίς καμία αντίδραση από το ΕΣΡ.
@Απλώνει το χέρι η Digea αντί να το βάλει στην τσέπη και να επενδύσει
Ένα απίστευτο μπάχαλο με την ψηφιακή τηλεόραση έχουν δημιουργήσει από κοινού σε όλη τη χώρα η Digea σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), υπό την υψηλή εποπτεία της κυβέρνησης. H Digea ως... εθνικός πάροχος δικτύου, παρά την υποστήριξη της κυβέρνησης, εμφανίζεται παντελώς ανέτοιμη να σηκώσει το βάρος της ψηφιακής μετάβασης, παρά τις προνομιακές συμφωνίες που πέτυχε: -το μηδαμινό τίμημα ενοικίασης φάσματος, μόλις 18,2 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια, και τη μονοπωλιακή εκμετάλλευση του φάσματος όταν η κυβέρνηση έβγαλε εκτός την ΕΡΤ. Κι αυτό γιατί η Digea και συγκεκριμένα οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί - μέτοχοί της δεν σκοπεύουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να επενδύσουν τα δέοντα, παρά μηχανεύονται τρόπους έτσι ώστε να «τσεπώνουν» ενοίκια από τους ανταγωνιστές - πελάτες τους, τη δημόσια τηλεόραση και τους περιφερειακούς σταθμούς.
Το ψηφιακό μπάχαλο στο οποίο οδηγείται η χώρα είναι παρόμοιο με εκείνο της άναρχης λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης στα πρώτα της βήματα, το 1989. Και να σκεφτεί κανείς ότι η ψηφιακή μετάβαση προβαλλόταν κάποτε από πολλούς ως ευκαιρία για «νοικοκύρεμα» και έκδοση αδειών. Ήδη το χάος που έχει δημιουργηθεί σήμερα αποδεικνύει ότι το σχέδιο κυβέρνησης - καναλαρχών οδηγεί σε ένα μεγάλο φιάσκο.
* Ένα μεγάλο μέρος των αγροτικών περιοχών της χώρας, κυρίως του ορεινού δικτύου, είναι αδύνατον να πιάσει το «τζαμάτο» τηλεοπτικό σήμα από τον... κλικίκο, ούτε καν τηλεοπτικό σήμα με «χιόνια» και παράσιτα, μετά την ψηφιακή μετάβαση. Το κόστος για τους αναγκαίους 300 και πλέον αναμεταδότες, καλούνται να το επωμισθούν οι δήμοι, οι οποίοι θα το μετακυλίσουν στους δημότες με αύξηση των δημοτικών τελών.

* Στην Κεντρική Μακεδονία οι περιφερειακοί σταθμοί συνεχίζουν να εκπέμπουν με προσωρινή διαταγή από το δικαστήριο έως ότου εκδοθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, καθώς η ΕΕΤΤ απειλεί με διακοπή της λειτουργίας τους για λογαριασμό της Digea.
* Στη Χαλκιδική, σύμφωνα με καταγγελίες, το συνεργείο της Digea συνελήφθη και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του, γιατί επιχειρούσε να εγκαταστήσει τον ψηφιακό πομπό σε δασική έκταση, αποψιλώνοντας δάσος.

* Η Digea είναι ανέτοιμη να εκπέμψει σήμα στην Κεντρική Μακεδονία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπέμπει σήμα μέσω του ΟΤΕ TV.
* Με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδη και τη διοίκηση της Digea, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ζητάει ο νομός Σερρών να ενταχθεί στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ανήκει και διοικητικά, ώστε να έχει πρόσβαση στα περιφερειακά κανάλια της Θεσσαλονίκης και όχι της Θράκης όπως συμβαίνει σήμερα, για τις ανάγκες της Digea.

* Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλεί εσπευσμένα σε ακρόαση τη Digea, τον υπ. Μεταφορών και τον πρώην πρόεδρο της ΕΕΤΤ που είχε καταγγείλει τη διαδικασία της δημοπρασίας παραχώρησης των ψηφιακών συχνοτήτων σε μονοπώλιο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…