Ζητάνε ευθύνες και παρέμβαση για νόμους που ψήφισαν υπέρ της Digea

Στο έντονα προεκλογικό πολιτικό τοπίο και ενώ συνεχίζεται η ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης από την μονοπωλιακή εταιρεία των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, η ελληνική Βουλή και ειδικότερα οι βουλευτές της νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ασχολούνται με τα προβλήματα της ψηφιακής τηλεόρασης. Δυο χρόνια μετά την πλήρη παράδοση των ψηφιακών συχνοτήτων στην εταιρεία της Digea και την ψήφιση της διάταξης για την ουσιαστική κατάργηση των τηλεοπτικών αδειών, οι βουλευτές διαμαρτύρονται και φέρνουν προς συζήτηση σε διάφορες Επιτροπές της Βουλής το καθεστώς της Digea και τις ευθύνες της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών. Το πολιτικό σύστημα που συνεχίζει να ταΐζει την τηλεοπτική διαπλοκή με δεκάδες χαριστικές ρυθμίσεις φθάνει στα όρια της γελοιοποίησης καθώς εμφανίζεται να συζητά για τις επιπτώσεις της παράδοσης της ψηφιακής τηλεόρασης στο μονοπώλιο της Digea και την εξαφάνιση της ισχυρής ψηφιακά ΕΡΤ από όλη την Ελλάδα.
Την ώρα που στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας συνεχιζόταν αυτή την εβδομάδα ο κύκλος συναντήσεων για τη Digea και το κόστος των συμβάσεων με τα περιφερειακά κανάλια με καλεσμένο την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ, Κωνσταντίνο Λουρόπουλο, κυβερνητικοί βουλευτές στη διπλανή αίθουσα της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας ζητούσαν και αποφάσιζαν να κληθεί η ΕΕΤΤ και η Digea για εξηγήσεις για την ψηφιακή μετάβαση και το κόστος των συμβάσεων! Ενδεικτικό των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης για το ψηφιακό μπάχαλο σε όλη τη χώρα είναι ο απόλυτος κυνισμός του προέδρου της ΕΕΤΤ Κ.Λουρόπουλου που επέρριψε όλες τις ευθύνες στους βουλευτές και το πολιτικό σύστημα, δίνοντας μαθήματα για την λειτουργία της ιδιωτικής αγοράς και τα κέρδη που αυτή πρέπει να έχει. Ακόμη και σε βάρος των πολιτών. Αλλά όπως ξεκαθάρισε «το πλαίσιο ανάπτυξης και λειτουργίας της ψηφιακής τηλεόρασης το «σχημάτισε» η Κυβέρνηση και το ψήφισε η Βουλή». O πρόεδρος της ΕΕΤΤ αρνήθηκε πως υπάρχει πρόβλημα στη Μακεδονία, εξήγησε πως η Digea ακολουθεί τις προδιαγραφές που τέθηκαν από την ΕΕΤΤ και δήλωσε πως τα 18,6 εκατ. ευρώ για όλες τις ψηφιακές συχνότητες δεν είναι λίγα!
Σωρός οι ερωτήσεις στη Βουλή για το ψηφιακό μπάχαλο
Μετά τον Συμεών Κεδίκογλου που έκανε ερώτηση στη Βουλή για το ψηφιακό μαύρο της Digea στη Βόρεια Εύβοια, ερώτηση προς τους υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής της Λάρισας Χρήστος Κέλλας. Ο βουλευτής σημειώνει πως πολλές περιοχές της Θεσσαλίας μετά την ψηφιακή μετάβαση στην περιοχή, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεόραση και ζήτησε παράταση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος. Ρωτά επίσης τους υπουργούς τι ακριβώς προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης στη Digea, ποιος θα καλύψει τη δαπάνη για την τοποθέτηση των απαραίτητων αναμεταδοτών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…