ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ..

@Η επιστροφή του ειδικού φόρου τηλεόρασης έχει και την υπογραφή του Χάρη Θεοχάρη! Ο Χ. Θεοχάρης, υποψήφιος με το Ποτάμι, με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα Εσόδων επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, συνέταξε τη δήλωση για τη συγκέντρωση του ειδικού φόρου τηλεόρασης. Με την απόφαση αυτή, η οποία δημοσιεύτηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2013, μπορεί να εισπραχθεί ο ειδικός φόρος τηλεόρασης, από τη στιγμή που οι συναρμόδιοι υπουργοί Δ. Σταμάτης και Σ. Βούλτεψη πέτυχαν να μην περάσουν με τροπολογία την αναστολή του. Τι ακριβώς θα συμβεί με τον φόρο θα το μάθουμε έως τις 20 Φεβρουαρίου, οπότε λήγει η προθεσμία για την κατάθεση της δήλωσης!Ο συγκεκριμένος φόρος είναι ένα ατόφιο κομμάτι της μνημονιακής τρέλας με τη φορολόγηση των πάντων. Όσοι έλαβαν την απόφαση γνωρίζουν πως μπορεί να οδηγήσει άμεσα σε κλείσιμο τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η κατάσταση στη διαφήμιση. Η ευθύνη της συγκυβέρνησης είναι τεράστια, όπως και της ΕΙΤΗΣΕΕ, με την αδράνεια που επέδειξε στη συγκεκριμένη υπόθεση.
@Δεν κατάφερε η Digea να ολοκληρώσει την ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης εντός του 2014, όπως προβλεπόταν από τις υπουργικές αποφάσεις, με αποτέλεσμα να τίθεται και το ζήτημα της ψηφιακής τηλεόρασης στην κεντρική προεκλογική ατζέντα. Η Digea, μετά τη λήψη των απαραίτητων δανείων, προχώρησε τμηματικά την ψηφιακή μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία, αλλά δεν φαίνεται να καταφέρνει να ολοκληρώσει την υποχρέωσή της για όλα τα σημεία εκπομπής. Οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά για αλλαγή της πολιτικής στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια έχουν θορυβήσει και την Digea, η οποία έχει μετόχους τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση λόγω των συνεχών αναβολών. Είναι ενδεικτικό ότι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών εξαναγκάστηκε στην επιβολή χρηματικών προστίμων ύψους 1.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης, όπως προβλέπει η σύμβαση. Οι διαμαρτυρίες επίσης σε όλη τη χώρα για το κόψιμο του τηλεοπτικού σήματος και τα λεγόμενα «λευκά σημεία» απευθύνονται και στην ιδιωτική εταιρεία των καναλιών.
@Στην πρώτη θέση ο ΑΝΤ1 τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου με μερίδιο 20,4%. Δεύτερο το MEGA με έντονα ανοδική πορεία, μετά από πολύ καιρό, με ποσοστό 19,7%, έναντι 15,4% του Alpha. Τέταρτο το Star με 10,7% , ενώ σταθερά στο 7,4% ο ΣΚΑΪ. Η ΝΕΡΙΤ κάτω από το 5%, στο 4,2% και το ETV με 3%. Με 1,1% η Ν Plus και με 0,9% το Μακεδονία TV.
@Τι θα γεννήσει η κάλπη της 25ης Ιανουαρίου; Οι «360ο» και η Σοφία Παπαϊωάννου βρέθηκαν στο χωριό, το οποίο έπεσε μέσα στα αποτελέσματα των εκλογών του 2009 και του 2012 και κατέγραψαν τις προβλέψεις των κατοίκων του για τη μεθεπόμενη Κυριακή. Η Δαύλεια Βοιωτίας, το γραφικό χωριό των 1.300 κατοίκων στους πρόποδες του Παρνασσού, πέτυχε με μεγάλη ακρίβεια τα ποσοστά στην ελληνική επικράτεια, κατά τις δύο προηγούμενες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Έτσι, θεωρείται σήμερα ένα από τα ελάχιστα βαρόμετρα των εκλογών της τελευταίας πενταετίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…