ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ, ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ..

ταθερότητα για το “Πρώτο Θέμα” και αυτή τη Κυριακή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρακτορείου Άργος που έχει τη διακίνηση της εφημερίδας, το “Θέμα” πούλησε 120 χιλ. φύλλα, το “Βήμα” 71 χιλ. φύλλα και η “Kontra News” 11 χιλ. φύλλα.
 @Καθαρή επικράτηση του Real FM. Ο σταθμός και στην τελευταία μέτρηση στο διάστημα 08/12/2014-18/01/2015 είναι πρώτος με ποσοστό 13,5%, με δεύτερο το Μελωδία με ποσοστό 9,9%. Τρίτος ο Athens Radio DJ με 8,8%, τέταρτος ο ΣΚΑΪ με 8,6% και στην πέμπτη θέση με 7,5% ο Δίεση και ο Ρυθμός. Ο Derti με 7,4%, ο Sfera με 7,2%, ο Kiss FM με 7% και ο Easy με 6,8% στη δέκατη θέση
υψηλή τηλεθέαση της περασμένης Κυριακής, ημέρα των εκλογών έφερε ανακατατάξεις και στη μέση εβδομαδιαία τηλεθέαση των τηλεοπτικών σταθμών. Η ήττα των Mega και ΑΝΤ1 στην κάλυψη των εκλογών την περασμένη Κυριακή είχε καθαρά επιπτώσεις και στο σύνολο των ποσοστών τους. Την περασμένη εβδομάδα ο Alpha πέρασε πάλι στην πρώτη θέση συνολικής θεαματικότητας αφήνοντας μιάμιση μονάδα πίσω του τον ΑΝΤ1, ενώ και το Star εμφανίζει άνοδο των ποσοστών του, εξαιτίας της Κυριακής. Το Mega και ο ΑΝΤ1 έχασαν από μια σχεδόν μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη των εκλογών, εβδομάδα. Πτώση καταγράφεται και για το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ.
@Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Οι εισηγήσεις για το μοντέλο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, κατατίθενται στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο οποίος σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα θα λαβει την τελική απόφαση για το πως και το πότε θα επανέλθει στις τηλεοπτικές οθόνες η ΕΡΤ. Η λογική που επικρατεί είναι πως θα προσληφθούν εκ νέου όλοι όσοι εργάζονταν ως και τη θλιβερή βραδιά του λουκέτου της 11ης Ιουνίου 2013 μετά από απόφαση της συγκυβέρνησης την οποία υπέγραφαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Επικρατείας, Σίμος Κεδίκογλου. Εκτός από τους απολυμένους της εταιρείας, θα έχουν θέση στην ΕΡΤ και όσοι προσλήφθηκαν με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ στη ΝΕΡΙΤ. Δηλαδή στην πραγματικότητα στην πρώτη φάση επαναλειτουργίας της ΕΡΤ θα συνυπάρχουν στο Ραδιομεγάρο οι πρώην εργαζόμενοί, της οι συμβασιούχοι του υπουργείου Οικονομικών της ΔΤ και όσοι όσοι πέτυχαν στη ΝΕΡΙΤ με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ. Το συνολικό έσοδο της εταιρείας από το ανταποδοτικό τέλος που ανέρχεται σε περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ και δεν επιβαρύνει τον προυπολογισμό, επιτρέπει την πρόσληψη του προσωπικού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…